Zeg vaarwel tegen stapels rommelige kleren met deze goedkope, eenvoudig te maken kledingrekken

door Natasja

25 April 2021

Zeg vaarwel tegen stapels rommelige kleren met deze goedkope, eenvoudig te maken kledingrekken
Advertisement

Hoe vaak zie je niet bij het betreden van de slaapkamer, de kinderkamer of zelfs in de dressing een grote wanorde van alle kleren die overal maar op de grond zijn gegooid of misschien wankelend op een stoel zijn gestapeld? Het overkomt iedereen wel geen tijd te hebben om de kleren meteen in de wasmanden te sorteren of de kleding op te vouwen en terug in de kasten te leggen, maar er is een eenvoudige manier om dit te vermijden, die ook een gelegenheid wordt om doe-het-zelf-meubels te maken die de kamer ook gelijk mooier maken.

Dit zijn eenvoudige doe-het-zelf kledingrekken, een beetje zoals die typische rekken in kledingwinkels: de constructies die je thuis kunt maken zijn daarop geïnspireerd. Een stang ondersteund door zijdelingse staanders en vaak voorzien van wieltjes of eventueel rechtstreeks aan de muur bevestigd, om kleren op te hangen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. En je kunt ze met verschillende materialen maken: kijk maar eens naar de hieronder voorgestelde ideeën.

Advertisement

Van hout

Van hout

Tutorial via stylecurator.com.au

Denk aan een constructie dat op de tipi van de Indianen lijkt, alleen horizontaal ontwikkeld in plaats van kegelvormig: dat is waar deze eenvoudige doe-het-zelf kledingrekken aan doen denken.

Het zijn echt handige meubelstukken, ze nemen weinig ruimte in en zijn aanpasbaar: bedenk wie ze zal gebruiken en bepaal dienovereenkomstig de maximumhoogte van de constructie. Ze zijn ook perfect voor kinderen en je kunt ze op duizend manieren aanpassen: verschillende houtsoorten (ook eventueel met elkaar gecombineerd) of een mooi likje verf om dit meubelstuk nog meer bij de rest van de meubels te laten passen, of om het kleurrijker en vrolijker te maken voor de kinderkamer.

Advertisement
etsy.com

etsy.com

Je kunt ook een plank aan de onderkant toevoegen, in de meeste gevallen van stof, om extra ruimte te benutten waar je broeken, truien, accessoires of schoenen kunt neerleggen.

Met metalen buizen

Met metalen buizen

Pinterest

Als je de voorkeur geeft aan een industriële stijl, zijn metalen buizen ideaal. Jij bepaalt de diameter en de lengte, maar ook het metaal en de afwerking. Dit rek op de foto hierboven is een van de eenvoudigste modellen die je kunt maken, en doet denken aan de kledingrekken die je in winkels of backstage in de modewereld ziet, met praktische wieltjes om het te verplaatsen wanneer dat nodig is (en ook het schoonmaken gemakkelijker te maken!).

Pinterest

Pinterest

Met de buizen kun je een beetje als met LEGO spelen: met de verschillende lengtes en allerlei soorten hulpstukken kun je unieke constructies maken. Dit rek heeft onderaan een massief gepolijste houten plank, wat superhandig is, maar met de verbindingen in het midden van de zijstangen biedt het handige haken voor het ophangen van tassen!

Etsy

Etsy

En als je echt helemaal overtuigd bent, kun je de buizen gebruiken voor een permanente oplossing, vastgemaakt aan de muur. Het kan twee niveaus hebben zoals dit rek...

Advertisement
Pinterest

Pinterest

... Of beperkt tot een enkele stang, eventueel van koper of met een gouden afwerking voor een glamour inrichting.

Met PVC buizen

Met PVC buizen

Pinterest

PVC-buizen zijn een goedkoper en lichter alternatief voor metalen buizen. Ook deze buizen kunnen worden gemoduleerd door met alle mogelijke stukken te spelen en ook in veel verschillende kleuren worden geschilderd.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Maar waarom mix je de materialen niet? De buizen van PVC of metaal kunnen ook horizontale stangen die van houten stokken gemaakt zijn, ondersteunen, voor een meer verrassende en originele oplossing.

Wil jij ook zo'n handig kledingrek maken?

Advertisement