Maak de ramen en spiegels van je huis schoon en laat ze glanzen met een onfeilbaar fantastisch hulpmiddel: talkpoeder

door Natasja

13 April 2021

Maak de ramen en spiegels van je huis schoon en laat ze glanzen met een onfeilbaar fantastisch hulpmiddel: talkpoeder
Advertisement

Spiegels en ramen zijn essentiële elementen in de inrichting van elk huis: van de ramen die het uitzicht naar buiten omlijsten tot de interne oppervlakken die de kamers verdelen, er is geen huis waar men zich geen zorgen hoeft te maken over het schoonhouden van het de ramen. En spiegels, of het nu in de badkamer of in de slaapkamer is, of decoratieve spiegels in woonkamers en salons die de helderheid van kamers versterken, mogen niet te lang worden vergeten.

Spiegels vol vuile vlekken en kringen geven meteen een vieze en rommelige indruk en wanneer je besluit ze goed schoon te maken, lijkt het meteen een stuk schoner en opgeruimder door de perfecte doorzichtigheid van de ramen of de smetteloze spiegels die glanzen. En om hiervoor te zorgen, als je geen glasreinigers wilt gebruiken maar een doeltreffend alternatief wilt uitproberen dat ook de omgeving subtiel lekker laat ruiken, kun je talkpoeder gebruiken.

Advertisement

Wat je nodig hebt

Wat je nodig hebt

Austin Kirk/Flickr

Je zult nodig hebben:

  •     700 ml warm water
  •     2 eetlepels talkpoeder
  •     Een sprayflacon of een teiltje
  •     Twee zachte doeken (eventueel een microvezeldoek)
  •     Een stofvangdoek of een andere microvezeldoek of in iedergeval een doek die geschikt is om mee af te stoffen

 

Advertisement

De procedure

De procedure

Rainbow International/Flickr

1. Los het talkpoeder op in het water
2. Doop de eerste doek in het mengsel
    Of giet het in de sprayflacon, goed schudden voor het spuiten
3. Ga met de doek over de spiegel of het raam, met lineaire en regelmatige bewegingen                                                  Als je de fles gebruikt, spuit het product dan op het doekje in plaats van op het glas, om geen strepen op het schoon te maken oppervlak te krijgen                                                                                                                                     4. Probeer snel te werken, zodat het glas niet vanzelf droogt. Het is belangrijk dat je de meest opvallende resten talkpoeder verwijdert en het oppervlak goed poetst met de andere droge doek.                                                            5. De laatste stap om alle sporen van talkpoeder echt te verwijderen is het oppervlak voorzichtig schoon te vegen met de stofvangerdoek.
Nu heb je echt perfecte spiegels en ramen!

Advertisement