De praktische en briljante truc om kerstverlichting zo goed mogelijk op te bergen

door Natasja

25 Februari 2021

De praktische en briljante truc om kerstverlichting zo goed mogelijk op te bergen
Advertisement

Het optuigen van de kerstboom mag dan een van de leuke momenten zijn die de komst van de feestdagen aankondigen, het aftuigen is helaas nooit een erg leuke taak, en het vervelendste deel is zeker het verwijderen van de verlichting die je tussen de takken had gedrapeerd. Vaak heb je haast bij het aftuigen, heb je er ook eigenlijk geen zin in dus doe je niet zo veel moeite om alles netjes op te bergen zodat je het volgende jaar, wanneer je de versieringen weer opnieuw gaat gebruiken, geen extra tijd hoeft te verliezen.

Maar als je voor elk twee snoeren een kledinghanger bij de hand houdt, kun je ze in een handomdraai netjes opbergen en goed gescheiden houden en het volgende jaar ben je jezelf dankbaar dat je dit hebt gedaan.

via HomeTalk

Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

Kledinghangers van verschillende materialen kunnen worden gebruikt, het belangrijkste is dat ze het deel hebben waar je gewoonlijk een broek overheen vouwt, en de inkepingen aan de uiteinden waar bretels of jurken aangehaakt worden. Verder verdienen dunne en lichte kledinghangers de voorkeur (nemen minder ruimte in). Het beste zijn dus de plastic exemplaren, die ook beter hanteerbaar zijn, maar ook die van metaal of hout zijn ook prima.

Om de verlichting op te rollen, begin je met één uiteinde vast te houden zodat het in de inkepingen past (help anders met een vinger om te voorkomen dat het eruit glijdt), en rol vanaf het uiteinde van de kledinghanger naar het midden.

Rol een streng op elke helft van de kledinghanger, zodat je twee strengen op elke hanger hebt en ruimte bespaart.

Advertisement

Hier zie je hoe de strengen verlichting netjes worden opgeborgen

Hier zie je hoe de strengen verlichting netjes worden opgeborgen

hometalk.com

Het is heel eenvoudig, en het volgende jaar zal het veel gemakkelijker zijn om de lichtjes te pakken en ze uit te rollen!

Advertisement