De supereffectieve methode om de glazen douchewand perfect schoon te maken

door Natasja

01 December 2020

De supereffectieve methode om de glazen douchewand perfect schoon te maken
Advertisement

Waterdruppels laten helaas heel eenvoudig een spoor achter op het glas van de douchecabine en gemengd met restjes zeep en vuil creëren ze een witte aanslag dat echt lelijk is om te zien. Maar er is niet veel nodig om, met de juiste middelen, deze aanslag te verwijderen en het oppervlak weer te laten glanzen.

Zelfs als je de grondige schoonmaakbeurt te lang hebt uitgesteld, kun je de douche weer als nieuw laten lijken. Wat je nodig hebt is:

  • Staalwol 0000 (allerfijnste soort)
  • Een goed reinigingsmiddel voor de badkamer, maar je kunt het ook zelf maken met 30 ml afwasmiddel en 230 ml azijn, in een halve liter spuitfles gieten, die je vervolgens met water vult
  • Een ruwe maar niet schurende spons, of de wonderspons
  • een glasreiniger (of als alternatief meng water, alcohol en azijn)
  • een douchewisser
  • microvezeldoek

   
    
  
   
  


Advertisement
Pickpik, freeimageslive.co.uk

Pickpik, freeimageslive.co.uk

 1. Ga met de staalwol met zachte ronddraaiende bewegingen over het te reinigen oppervlak. Als je bang bent voor krassen, probeer dan eerst een verborgen hoekje van het paneel.

2. Spuit het reinigingsmiddel op het glas en wrijf zachtjes met de spons. Als je hardnekkige kalkaanslag moet verwijderen, gebruik het reinigingsmiddel dan altijd met de staalwol in plaats van met de spons.

3. Spoel goed af en spuit dan de glasreiniger
4. Ga direct met de douchewisser over het oppervlak
5. Gebruik nu de microvezeldoek

Voorzorgsmaatregelen: draag altijd handschoenen en bij gebruik van ammoniak of bleekmiddel ook een mondkapje. Vergeet ook niet de kamer goed te ventileren tijdens en na het schoonmaken.

Om te voorkomen dat er zich weer vuil op het glas ophoopt, gebruik liever natuurlijk doucheschuim, gebruik de douchewisser zo vaak mogelijk op de douchewanden en droog het glas altijd direct af na het verwijderen van de meeste waterdruppels.

Advertisement