7 briljante huismiddelen om o.a. de keuken efficiënt op te ruimen

door Natasja

24 November 2020

7 briljante huismiddelen om o.a. de keuken efficiënt op te ruimen
Advertisement

Er zijn veel tips voor het efficiënt opruimen, maar sommige zijn bekender dan andere en worden zo succesvol door de personen die ze zelf uitproberen https://www.curbly.com/10-pinterest-organizational-hacks-tried-and-tested.

Vooral wat betreft de keuken en elke andere omgeving waarin je veel verschillende spullen gebruikt en geen tijd wilt verspillen aan het zoeken in de kasten, is het erg belangrijk om alle ruimtes zo te organiseren dat de nuttige oppervlakken vrij blijven en altijd te weten waar alles zich bevindt zodat je zonder veel moeite het gelijk kan pakken. Enkele van de meest populaire trucs zie je hieronder.

Advertisement

1. Gebruik documenthaakjes en -klemmen onder de gootsteen om altijd handschoenen, borstels en andere nuttige voorwerpen eenvoudig te kunnen pakken

Als er geen ruimte rondom de gootsteen is  of als je het liever vrij wilt houden, is het erg handig om de binnenwand van het kastje onder de spoelbak te gebruiken om alles op te hangen wat je nodig hebt voor de allerdaagse schoonmaakwerkzaamheden.

Advertisement

2. Gebruik manden om alles gelijk te vinden

Deze truc is perfect om minder tijd te besteden aan het zoeken naar spullen en bovenal voorkomt het verdere rommel tijdens het zoeken, maar de manden kunnen soms groter zijn dan je eigenlijk wilt.

3. Gebruik kledingkastopbergers om garen en wol op te ruimen

Wie van haken of breien houdt moet zeker een grote doos hebben voor alle bolletjes wol en garen, maar zelfs een grote mand of koffer is niet zo handig als deze oplossing, waar je gelijk alles kan zien, bijna net zoals in de schappen van de winkels waar je de bolletjes wol en garen koopt! Het belangrijkste is om deze houders altijd binnen gesloten meubels op te hangen zodat er geen stof opkomt.

4. De juiste manier om voedseldozen in lades op te ruimen

Het scheiden van bakjes van dozen bespaart veel ruimte. Het enige nadeel is dat je elke keer als je ze opbergt, wat tijd verspilt aan het in elkaar passen van de bakjes van verschillende afmetingen.

5. De meest efficiënte manier om veel tuingereedschap op te slaan in een kleine ruimte

Beugels voor planken met houten deurstijlen aan de bovenzijde zorgen voor rails waarop alle soortgelijke gereedschappen per categorie kunnen worden geplaatst: alle hooivorken, alle schoppen, enz. Het is een eenvoudig idee waarmee je de ruimte in de schuren of garages efficiënt kunt inrichten.

Advertisement

6. Een briljante truc voor wie van koken houdt met recepten van over de hele wereld

Wanneer je kookt volgens recepten waarvan de dosering wordt uitgedrukt met andere meetsystemen, verliest je veel tijd bij het omzetten van de hoeveelheden in grammen en milliliters. Maar je kan de binnenkant van een deur van een of andere kast in de keuken (een die zich in de buurt van de werkbladen bevindt) uitrusten met omrekentabellen en handige haken voor de verschillende maatlepels. De tabel kan op hout geschilderd worden of zelfs eenvoudigweg geprint en gelijmd worden!

7. Net zoals bij de afwasspullen, is het ook bij ovenwanten en pannenlappen erg handig om ze altijd netjes aan haken in een of andere kast in de buurt van het fornuis op te hangen

En nog beter dan haken zijn - als er ruimte is - houders zoals de ijzeren mandjes die je op de foto ziet.

Heb je al eens eerder een van deze middelen gebruikt?

Advertisement