10 geniale trucjes om het huis er meteen netter en verzorgd uit te laten zien

door Natasja

28 Augustus 2020

10 geniale trucjes om het huis er meteen netter en verzorgd uit te laten zien
Advertisement

De meeste inrichtingstrends raken weer uit de mode, dus het kan gebeuren dat je het ontwerp van een aantal interieuroplossingen thuis niet langer mooi vindt, integendeel, het zorgt voor een rommelige en onverzorgde aanblik. Ook sommige hedendaagse trends, hoe esthetisch aantrekkelijk ze ook zijn, kunnen moeilijkheden veroorzaken bij het onderhoud.

Het is daarom de moeite waard om een ​​kleine reorganisatie en vervanging van objecten in de verschillende ruimten te overwegen die dienen om dat vleugje onverzorgdheid te verwijderen en elke ruimte op de best mogelijke manier te laten opvallen.

1. De slaapbank

1. De slaapbank

Commons Wikimedia/Flickr

Voor een klein huis kopen mensen soms liever een slaapbank voor meer ruimte in de kamer in het geval er gasten komen. Aangezien je meestal zonder gasten in je huis verblijft, deze oplossingen niet erg comfortabel zijn en daarbij ook dagelijks moeten worden geopend en gesloten, kan je beter gelijk voor een bed kiezen, ook al neemt het iets meer ruimte in beslag.

Advertisement

2. Plastic tassen

Hoewel het beter is om zo min mogelijk plastic wegwerptassen te gebruiken, worden ze nog steeds door iedereen gebruikt. Het minste wat we daardoor kunnen doen is ze zo vaak mogelijk te gebruiken en gelijk ergens opbergen zodra we thuiskomen van het shoppen. Meestal proppen we ze weg in lades, meubels of op een andere manier zodat we ze in ieder geval kwijt zijn.

Je kan beter een houder of bewaarzak gebruiken (je kunt ze ook op vele doe-het-zelfmanieren maken) of manden, dozen, die je in meubels en op planken op een ordelijke manier kan plaatsen.


3. Teveel dozen en manden

Het kiezen van dozen en manden om de boekenkasten of de verschillende planken te organiseren is de eerste stap om deze oppervlakken netjes te houden, maar als er veel kleine of middelgrote dozen aanwezig zijn, ziet het er niet echt netjes uit: het is beter om minder manden of dozen te gebruiken, maar grotere, van gelijkaardige kleuren/materialen of goed bij elkaar passend.

4. Te veel kleding op de kapstok

Jasjes, lange jassen en misschien zelfs sjaals en tassen gelijk bij het binnenkomen op de kapstok gooien (of nog erger op de rugleuningen van stoelen en fauteuils) is een grote verleiding waar we vaak aan toegeven. Maar tenzij er echt veel mensen thuis wonen, is het in principe niet nodig om duizenden jassen bij de ingang te hangen: laat altijd alleen de jas hangen die het meest wordt gebruikt voor die periode van het jaar en maak ruimte vrij zodat het er een stuk netter uitziet.

5. Schoenen

Niemand ziet graag schoenen opgestapeld staan, maar helaas is ze netjes op een rij op de grond zetten ook niet genoeg. Zoek naar de beste oplossing om een schoenenrek - ook doe-het-zelf - neer te zetten in de verschillende ruimtes waar de schoenen zich ophopen in het huis.

Advertisement

6. Te grote spiegels

Het is inderdaad waar dat spiegels helpen om de kamers ruimer en helderder te laten lijken, maar als ze te groot zijn en misschien een hele muur in beslag nemen, dan geldt dit niet meer. Het is beter om te kiezen voor wat kleinere oplossingen, met spiegels die weliswaar groot zijn, maar niet de hele wand in beslag nemen.

7. Open kasten

Vooral in de keuken wordt de trend van open planken en kastjes voor keukengerei steeds populairder: met de juiste maat, materiaal en kleur ziet het er zeker mooi uit, maar het betekent ook dat er veel meer oppervlakken moeten worden schoongemaakt, om stof en spinnenwebben te voorkomen. Dus als je wat minder wilt zwoegen bij het schoonmaken, kies dan voor kasten en meubels met deurtjes.

Advertisement

8. De spiegel van de badkamer

Een grote spiegel in de badkamer is heel handig, maar let op hoe je hem plaatst: de onderkant hoort niet helemaal achter de kraan te zitten: het is beter om hem wat hoger te plaatsen (of een kleinere spiegel te kiezen), om al die waterspetters op het onderste gedeelte te vermijden.

9. Donkere lampenkappen

9. Donkere lampenkappen

pixnio.com

Tenzij ze vooral decoratief moeten zijn (en de echte verlichting van de ruimte dus aan andere lampen wordt toevertrouwd), vermijd dan lampen met donkere of te gekleurde lampenkappen, die niet veel licht doorlaten.

Advertisement

10. Vloerbedekking

Vloerbedekking wordt meestal gebruikt in landen met een koud klimaat, omdat het ongetwijfeld helpt om de warmte in huis te behouden, maar het is echt een hele klus om het schoon te houden en in 99% van de gevallen ziet het er altijd te stoffig of bevlekt uit. Een houten of tegelvloer (ook zelfklevend!) is zeker de keuze die de uitstraling van het huis enorm verbetert en tevens het schoonmaken vergemakkelijkt.

Advertisement