Heb je genoeg van de oude vloeren? Schilder ze om het uiterlijk van de hele kamer te renoveren met een weinig geld

door Natasja

06 Oktober 2020

Heb je genoeg van de oude vloeren? Schilder ze om het uiterlijk van de hele kamer te renoveren met een weinig geld
Advertisement

Als de parketvloer te versleten is of je genoeg hebt van de oude tegels en je het uiterlijk van je huis wilt opknappen zonder een fortuin uit te geven, kan je de vloeren schilderen.

Het is een oplossing waarmee je een hele ruimte kan transformeren zonder dat je de vloer hoeft te vervangen of een extra laag tegels aan de vloer hoeft toe te voegen, zelfs geen zelfklevende tegels. Afhankelijk van het type vloer zal je in feite het meest geschikte product moeten kiezen, maar de resultaten zijn uitstekend en vrij duurzaam.

Advertisement

Welke verf moet je kiezen

Welke verf moet je kiezen

Driven By Decor

In het geval van parketvloeren is het noodzakelijk te kiezen voor een parketvernis, d.w.z. een speciaal voor houten vloeren ontworpen vernis dat hen beschermt tegen krassen en vlekken, er zijn ook specifieke producten voor laminaatvloeren.

Wat betreft keramische tegels of wandtegels zal de keuze gebaseerd zijn op een lak voor binnenvloeren, dat de onderliggende kleur volledig bedekt en er zijn er enkele lakken die direct op de tegels worden aangebracht. Om deze reden, al kan dit product ook toegepast worden op parket en laminaten, wordt het vaak niet gekozen voor deze vloeren, omdat het niet meer mogelijk is om alle nerven van het hout te zien - dus is de perfecte oplossing bij houten vloeren die echt te beschadigd zijn.

Advertisement

Hoe ga je te werk?

Hoe ga je te werk?

The Nester

 1. Maak alle tegels (ook de voegen) of de parketvloer perfect schoon. Je kan eventueel ook het oppervlak van de tegels een beetje schuren om het ruwer te maken en zo de hechting van de aan te brengen producten te vergemakkelijken.
 2. Open alle ramen en zet de ventilatoren aan om een goede ventilatie te garanderen.
 3. Werk aan kleine delen: als het nodig is (of als je dat wilt) gebruik dan een primer - je kunt bij de bouwmarkten vragen wat het beste is, afhankelijk van de toestand van de vloer en de kenmerken van het product dat je wilt gebruiken voor het kleuren - op de voegen kan je het beter met behulp van een borstel aanbrengen, terwijl je een roller voor de tegels kunt gebruiken. Laat het volledig drogen.
4. Breng de lak of parketvernis aan met de roller, met vloeiende en regelmatige bewegingen.
5. Sluit de ramen en laat het twee dagen drogen (of de tijd die op de verpakking van het product staat aangegeven).
6. Stof het oppervlak weer af, breng een tweede laag aan (het is beter als je de ramen open houdt als je de verf aanbrengt) en wacht twee dagen of de tijd die nodig is om het volledig te laten drogen.
7, Voor een duurzame afwerking breng je de polyurethaanhars of -vernis aan: ideaal is drie lagen met een lange droogtijd tussen de lagen. Vraag specifieke informatie over de compatibiliteit van de verschillende producten die je wilt combineren.

Dit type werkzwijze werkt ook met sjablonen, als je je vloer wilt decoreren met geometrische patronen van verschillende soorten, zoals op de foto hieronder.

Duur en verwijdering

Duur en verwijdering

Cutting Edge Stencils

De getuigenissen van degenen die de vloeren op deze manier hebben geschilderd, zijn het er allemaal over eens dat ze de tand des tijds goed doorstaan. Om krassen te voorkomen, is het aan te raden om de poten van meubels op meubelviltjes of andere soortgelijke beschermingssystemen te plaatsen, ophoping vettige vuillagen te vermijden en bij een grondige reiniging is het beter om neutrale oplosmiddelen te gebruiken.

Wat betreft de verwijdering raden wij de aankoop van specifieke producten aan, afhankelijk van het type verf en vloer, hoewel er ook pagina's zijn die het gebruik van een mix van witte wijnazijn en water in gelijke delen als een natuurlijk alternatief aangeven.

Wil je vloeren op deze manier renoveren?

Advertisement