x
De meest voorkomende gewoonten die gecorrigeerd…
18 briljante ideeën die ouders kostbare momenten rust kunnen geven 11 voorstellen, de ene nog mooier dan de andere, om je huis in te richten met gipsplaatdragers

De meest voorkomende gewoonten die gecorrigeerd of vermeden moeten worden tijdens het schoonmaken

04 September 2020 • Door Natasja
933
Advertisement

Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die handig zijn om te weten en toe te passen tijdens het schoonmaken: meestal maakt men schoon volgens de gangbare methoden, maar dat wil niet zeggen dat deze altijd de beste zijn. Net zoals er een aantal voorwerpen zijn die we waarschijnlijk vaak vergeten schoon te maken of af te stoffen.

Hieronder geven we daarom een ​​reeks veel voorkomende gewoonten aan die beter gecorrigeerd kunnen worden om het periodieke schoonmaakwerk beter uit te voeren.


1. Snijplanken niet alleen schoonmaken met water en zeep

foto: peakpx.com

Meestal leidt teveel water op houten snijplanken tot het stukgaan van de vezel. En als wassen met water en zeep prima is als de snijplank alleen voor groenten is gebruikt, moet je in het geval van vlees - vooral bij rauw vlees - het oppervlak ontsmetten voor het volgende gebruik. Een handige manier is om bleekmiddel te gebruiken (dompel de snijplank gedurende enkele minuten in een oplossing bestaande uit een eetlepel bleekmiddel verdund in 3,5 liter water  voordat je hem grondig afspoelt) en je kunt het oppervlak ook af en toe met grof zout bestrooien en krachtig inwrijven met een halve citroen.

2. Geen droge doeken of afstoffers gebruiken om af te stoffen

foto: peakpx.com

Hoewel alle hulpmiddelen zoals afstoffers, doeken (ook die van microvezel) en andere droge hulpmiddelen het meeste stof kunnen verwijderen, betekent het gebruik ervan ook het stof ergens anders verplaatsen: alleen als de stofzuiger heel vaak en perfect wordt gebruikt, kan men zegger dat er goed is afgestoft. Als alternatief is het veel effectiever om enigszins natte doeken te gebruiken: gebruik gewoon steeds een andere voor elk oppervlak en was ze vervolgens grondig vóór het volgende gebruik.

Advertisement

3. Kussens niet vaak genoeg wassen

foto: Pxfuel

Kussenslopen wassen we natuurlijk allemaal heel vaak, maar hoe vaak wassen we het kussen zelf? Dit moet elke 3-6 maanden worden gedaan.

4. Vergeet de afstandsbedieningen niet

foto: Pxhere

Door televisies, stereo's, ventilatiesystemen en vele andere systemen die zijn aangesloten op wifi in huis, is er altijd wel een reden om een afstandsbediening in de hand te houden en aangezien we van alles met onze handen aanraken, zijn de afstandsbedieningen een verzamelplaats voor bacteriën. Ze moeten dus regelmatig en met de nodige zorg schoongemaakt worden: aangezien deze apparaten niet in contact mogen komen met water, moet men in ontsmettingsmiddelen gedrenkte zakdoekjes of kant-en-klare desinfecterende doekjes gebruiken en eventueel wattenstaafjes om op de moeilijkste plekjes te komen.

5. De ramen indien mogelijk niet wassen als ze de zon erop schijnt

foto: Pixabay

Wanneer specifieke producten voor glas worden gebruikt om de ramen te wassen, die erg snel opdrogen, is het beter om een ​​tijdstip te kiezen waarop de zon niet direct op het raam schijnt, want daardoor droogt het schoonmaakmiddel veel sneller op en blijven er strepen achter op het glas.

Advertisement

6. De wasmachine nooit schoonmaken

De wasmachine wordt, net als de vaatwasser, bij elk gebruik letterlijk beladen met vuile voorwerpen: periodiek komt dat vuil dan ook terecht in de trommel, in de manchetrand en in het filter. Al deze onderdelen moeten daarom periodiek grondig worden schoongemaakt. En om dit te doen kun je azijn gebruiken; als je schimmel moet verwijderen, is e een middel van waterstofperoxide en citroen het proberen waard.

7. Overtollig water bij het schrobben van houten vloeren

foto: piqsels.com
Houten vloeren kunnen zeker met water en zeep schoongemaakt worden, maar men dient de gebruikte zwabber of dweil zo goed mogelijk uit te wringen, omdat water, zeker als er spleten en scheuren aanwezig zijn, de vezels van de vloer binnendringt en het hout erg kan beschadigen.
 
Advertisement

8. Lampen niet schoonmaken

Omdat men steeds meer LED-lampen gebruikt die veel langer meegaan dan traditionele lampen, beseft men niet dat deze ook met stof worden bedekt: af en toe moeten ze dus gecontroleerd en schoongemaakt worden.

Kende je deze tips al?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt