x
12 effectieve en professionele trucjes…
5 goede redenen om azijn in de wasmachine te gebruiken: een goedkoop en effectief middel 13 slimme manieren om je huis op te ruimen met behulp van tijdschriftcassettes

12 effectieve en professionele trucjes om het huishoudelijk werk eenvoudiger te maken.

11 September 2020 • Door Natasja
1.918
Advertisement

Er is huishoudelijk werk dat veeleisender en vervelender is dan andere taken: die zones waar vuil zich nestelt waardoor we veel tijd en energie verspillen. Er bestaat misschien geen goocheltruc die het vooruitzicht op het schoonmaken van matrassen, gordijnen of badkamers ineens prettig maakt, maar er zijn methoden, vaak aanbevolen door professionals, die het aanzienlijk vereenvoudigen en altijd een bevredigend resultaat garanderen. Hieronder staan enkele technieken die je kan gebruiken om de meest ondankbare huishoudelijke taken uit te voeren.


1. Jaloezieën

foto: hometalk.com

Als je geen tijd wilt verspillen aan het afstoffen van de afzonderlijke lamellen, verwijder ze dan volledig en dompel ze onder in water.

2. WC

foto: hometalk.com

Het neutraliseren van onaangename geuren en het schoonhouden van het toilet is ook mogelijk met een huismiddel: meng natriumbicarbonaat, citroenzuur en een etherische olie naar keuze, vorm er tabletten van (je kunt daarvoor ook ijsblokbakjes gebruiken) en laat ze stollen. Gooi een tablet in het toilet iedere keer dat dit nodig is.

Advertisement

3. Fornuis

foto: Pinterest

Als branders, grills en branderdeksels te vuil zijn om met de hand te worden gereinigd, laat ze dan een nacht in water en ammoniak weken voordat je ze grondig afspoelt.

4. Roest

foto: Pinterest

Om roest van messen te verwijderen - en niet alleen - behandel je ze met waterstofperoxide.

5. Aanslag op de douchewand

foto: Pexels

Gebruik een mix van gedistilleerde witte azijn en natriumbicarbonaat om de aanslag van de douchewanden te verwijderen.

Advertisement

6. Ramen

foto: Pinterest

Het geheim voor echt glanzende ramen is een beetje afwasmiddel te gebruiken.

7. Magnetron

foto: hometalk.co

Om de magnetron te reinigen en te desinfecteren, zet je een kopje water met een paar druppels etherische citroenolie er in, start je de zelfreinigende functie en als het klaar is, verwijder je gewoon het vuil met een spons.

Advertisement

8. Vaatwasser

foto: hometalk.com

Om de binnenkant van de vaatwasser te wassen, draai je een lege vaatwasser met een mix van bicarbonaat, citroenzuur en etherische citroenolie in plaats van wasmiddel.

9. Porseleinen wastafel

foto: Pinterest

Wanneer het porselein of het keramiek van het sanitair gekrast en vuil is, strooi dan bicarbonaat in de wastafel en wrijf met een in waterstofperoxide gedrenkte spons.

Advertisement

10. Matrassen

foto: Pinterest

Behandel matrasvlekken door een mengsel van waterstofperoxide, bicarbonaat, afwasmiddel en etherische lavendelolie er op te spuiten.

11. Vloervoegen

foto: Pinterest

De methode voor het reinigen van vloervoegen bestaat uit het maken van een dikke pasta met waterstofperoxide en bicarbonaat die met behulp van een tandenborstel krachtig op het vuil wordt gewreven.

12. Om de was in de droger lekker te laten ruiken

foto: Pinterest

Als je wilt dat je wasgoed lekker ruikend uit de droger komt, knip dan veel stukjes spons uit, houd ze gedrenkt in water en wasverzachter, wring ze goed uit en doe ze in de droger.

Kende je deze schoonmaaktrucjes al?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt