x
5 goede redenen om azijn in de wasmachine…
16 prachtige doe-het-zelf projecten om originele buitenlantaarns te maken 12 effectieve en professionele trucjes om het huishoudelijk werk eenvoudiger te maken.

5 goede redenen om azijn in de wasmachine te gebruiken: een goedkoop en effectief middel

11 September 2020 • Door Natasja
1.906
Advertisement

Het verzorgen van het wasgoed leidt er soms toe dat we op zoek gaan naar specifieke wasmiddelen voor de verschillende wascategorieën, met hoge kosten en een aanzienlijke impact op het milieu, terwijl er een oude remedie is die altijd effectief is en die misschien niet iedereen kent: witte azijn.

Het is een economische, ecologische en natuurlijke oplossing die een aantal niet te onderschatten voordelen met zich meebrengt, zelfs bij gebruik van de wasmachine. Hieronder leggen we 5 redenen uit waarom het goed is om het altijd bij de hand te hebben.


1. Verwijdert de geuren

foto: Pxhere

Wanneer het wasgoed een sterke en onaangename geur heeft, zoals kleding die wordt gebruikt voor sportactiviteiten of in omgevingen met rook of andere onaangename geuren, neutraliseert het toevoegen van een kopje azijn deze geur en helpt het onaangename geuren te voorkomen, zelfs als we het drogen van het wasgoed uitstellen!

2. Verzacht het wasgoed

foto: Pikrepo

De meestal gebruikte wasverzachters, die al het wasgoed effectief zacht maken, zijn echter zeer schadelijk voor het milieu. Azijn is dus de natuurlijke en ecosysteemvriendelijke oplossing, die niet eens het risico met zich meebrengt om huidreacties te veroorzaken (zoals dat bij kinderen kan gebeuren). Probeer een kopje tegen het einde van de wascyclus toe te voegen.

Advertisement

3. Maakt wit wasgoed weer wit en beschermt zwart wasgoed

foto: Pikrepo

Probeer in plaats van bleekmiddel, azijn te gebruiken om je kleren wit te houden. Azijn werkt niet zo agressief, maar houdt wel de glans van je kleding in stand, wat betekent dat het zelfs donkere kleuren beschermt zonder ze te laten verbleken. Voeg gewoon een half kopje direct in de trommel toe.

4. Effectief tegen hardnekkig vuil

foto: Pxhere

Wanneer het textiel vette of olieachtige vlekken heeft, probeer dan de kleding voor te behandelen door deze in een wasteil te weken met een beetje azijn, of wrijf direct een paar druppels op de vlek, en ga dan verder met de gebruikelijke wasbeurt.

5. Maakt de wasmachine schoon

foto: Piqsels

Als je de wasmachine regelmatig gebruikt, vult deze zich met vuil, bacteriën en zeepresten, dus je moet er regelmatig voor zorgen dat de filters, de trommel en het wasmiddelbakje worden gereinigd. Schenk tijdens de reinigingsroutine van het apparaat een half kopje azijn direct in trommel en de rest van een fles in het wasmiddelbakje en start vervolgens een wascyclus. Deze reinigingsbeurt moet maandelijks worden herhaald.

Kortom, het is echt altijd aan te raden om een fles witte azijn in huis te hebben!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt