Ben je van plan de wasmand weg te gooien? Denk daar nog eens over na: je kunt er minstens 8 andere nuttige dingen van maken

door Natasja

13 Maart 2024

Ben je van plan de wasmand weg te gooien? Denk daar nog eens over na: je kunt er minstens 8 andere nuttige dingen van maken
Advertisement

Je kunt gewoon niet zonder een wasmand in huis, in feite heb je er altijd minstens twee nodig, zo niet meer. Het hebben van handige houders om de was in te doen, terwijl de vuile was zich opstapelt, is de eerste stap naar het zo efficiënt mogelijk doen van elke was en zonder geïrriteerd te raken. Het kan dat na een tijdje sommige manden hun beste tijd wel hebben gehad, of misschien wil je mand die nog goed is vervangen om een mooiere en comfortabelere washoek te creëren. Wat te doen met oude, maar nog intacte manden? Je kunt ze op verschillende manieren hergebruiken, en hier laten we je acht manieren zien.

De meest voorkomende, maar altijd winnende ideeën

De meest voorkomende, maar altijd winnende ideeën

Pinterest

Een idee dat altijd leuk is, en dat je blijft zien in zowel huizen als meubelcatalogi, is dat van manden van riet, stro en natuurlijke vezels in het algemeen die worden gebruikt als pothouders voor kamerplanten. Het is de beste manier om te decoreren, zonder dat je heel veel geld hoeft uit te geven aan mooie en goed gemaakte potten... en bedenkt dat sommige planten ook vaker verpot moeten worden dan andere!

Advertisement
simons.ca

simons.ca

En net zo populair is het idee om een wasmand neer te zetten in de woon- of slaapkamer, voor alle kussens, kleedjes en dekens die je klaar wilt houden voor gebruik. Dus als je het bed wil verfraaien met deze accessoires, kun je dat doen zonder bang te hoeven zijn dat je niet weet waar je ze moet laten als het bedtijd is!

Boeken ordenen

Boeken ordenen

cleanmama.com

Zijn er ergens in huis planken, schappen en boekenkasten die niet vrij genoeg zijn voor nog een stapel boeken of tijdschriften? Waarom plaats je ze niet in een wasmand die er nog steeds mooi uitziet? Vooral manden van natuurlijke vezels zien er overal geweldig uit.

Orde scheppen in... alles!

Orde scheppen in... alles!

Pinterest

Hou dezelfde gedachtengang aan en denken na over wat meestal een beetje in kleine ruimtes gepropt zit, of zichtbare planken bezet en tegelijkertijd de kamer er rommelig uit laat zien: het kunnen de haaraccessoires in de badkamer zijn, of de wirwar van elektrische kabels in een hoek van het huis. De oplossing zou kunnen zijn om een mand neer te zetten om alles in op te bergen, zodat het niet zichtbaar is, maar wel gebruikt kan worden als het nodig is.

danielle-moss.com

danielle-moss.com

Deze filosofie werkt natuurlijk ook in de kinderkamer. Er is altijd behoefte aan een open houder om al het speelgoed in op te bergen als je snel moet schoonmaken. En als je er dan een nette verzamelbak van voorwerpen van verschillende categorieën van wilt maken, moet hij ruim genoeg zijn om er dozen en houders van verschillende soorten in te zetten. Afgezien van het feit dat in kinderkamers, die meestal kleurrijk zijn, fleurige plastic manden ook mooi staan!

Advertisement

Een salontafel

Een salontafel

xomyhome.com

Er zijn mooie, stevige wasmanden met een deksel die veel ruimte hebben: als je denkt dat het zonde is om ze te gebruiken als houders voor de vuile was en je op zoek bent naar een idee voor een bijzettafel die je ook kan helpen orde te scheppen, dan is dat een idee om te overwegen. Je kunt er lichte voorwerpen op zetten, misschien boeken, dekens, afstandsbedieningen die je nodig hebt als je op de bank of in de fauteuil zit, en binnenin bewaar je andere dingen die je niet altijd bij de hand hoeft te hebben.

Wasmanden ook handig in de tuin

Wasmanden ook handig in de tuin

meadowblu.com

Afhankelijk van het type mand kunnen deze houders ook buiten nieuwe toepassingen vinden, en dan vooral in de moestuin of tuin. Denk aan manden met wieltjes, die stevig en ruim zijn: ze kunnen handig zijn door een lading groenten er in te doen en vervolgens comfortabel naar huis te vervoeren. Manden met praktische, maar niet te grote, handvatten kunnen ideaal zijn voor het verzamelen van alle afgeknipte takken tijdens het snoeien, of de bloemen die je wilt gebruiken in potten in huis, enz.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Als de mand die je wilt recyclen zo'n hoge, geperforeerde plastic mand is, weet dan dat deze tot de favoriete hulpmiddelen behoren van wie op een kleine ruimte wil kweken en compacte verticale plantenbakken wil maken. Favoriete planten om op deze manier te kweken zijn tomaten en aardbeien, maar je kunt ook experimenteren met andere planten.

Zitten er ideeën tussen die je leuk vindt om de wasmand te recyclen?

Advertisement