Onverwachte hulp bij het verwijderen van moeilijke vlekken en vervelende geurtjes uit de koelkast komt uit de badkamer

door Natasja

18 Oktober 2023

Onverwachte hulp bij het verwijderen van moeilijke vlekken en vervelende geurtjes uit de koelkast komt uit de badkamer
Advertisement

Het overkomt ons allemaal wel eens dat we een bakje met eten morsen in de koelkast, of dat we per ongeluk tegen een schaal stoten waardoor er vloeistof uitloopt, en dat we ons dat pas later realiseren. Soms, met een koelkast vol spullen, onthullen bepaalde vuilvlekken zich pas als ze zich helemaal hebben gemanifesteerd, en misschien zijn het de onaangename geuren die ons waarschuwen.

Dan moeten we alles legen, de boosdoener zoeken en schoonmaken. In het geval van wat hardnekkiger vuilaanslag moeten we nog meer aandringen, de koelkast openhouden en zo het hele apparaat dwingen harder te werken om de temperatuur weer op peil te brengen. Dan is het beter om een middel te gebruiken dat werkt, toch? En hulp kan onverwacht uit de badkamer komen: heb je wel eens geprobeerd tandpasta te gebruiken?

Advertisement

Tandpasta gebruiken om vlekken uit de koelkast te verwijderen

Tandpasta gebruiken om vlekken uit de koelkast te verwijderen

Creativo

Tandpasta is een van die persoonlijke hygiëneproducten die nooit ontbreken in de badkamer en waarvan het misschien een goed idee is om er een voorraad van aan te leggen, omdat het in feite ook nuttig is voor een aantal schoonmaakklussen in huis.

Elk type tandpasta kan worden gebruikt, hoewel in dit soort gevallen vooral tandpasta's met een witte pasta of in ieder geval tandpasta's zonder microkorrels worden aanbevolen.

De gebruiksmethode is vanzelfsprekend: neem een zachte doek of een oude handdoek en maak er slechts een puntje van vochtig. Breng daarop een heel klein beetje tandpasta aan en begin direct op de vlek te wrijven. Maak de rest van de doek vochtig om alle tandpasta samen met het vuil te verwijderen. Het zal niet lang duren voordat het verdwenen is!

Advertisement

Tandpasta komt ook bij andere plekken in de koelkast van pas

Tandpasta komt ook bij andere plekken in de koelkast van pas

Creativo

Het gebruik van tandpasta op de zojuist beschreven manier zal ook een aangename geur achterlaten, maar het is nog interessanter om het op andere plekken in de koelkast te gebruiken. Het komt bijvoorbeeld goed van pas:

  • In de afdichting van de deur helpt tandpasta vuilvlekken te verwijderen en wordt het een hulpmiddel tegen mogelijke schimmelvlekken! We raden aan om een tandpasta met een witte pasta te gebruiken, geen gel en zonder microkorrels.
  • Op de buitenkant van de koelkast is tandpasta een van de methoden om kringen en vetvlekken te verwijderen en het oppervlak weer te laten glanzen. Vooral als het metaal is.

In ieder geval is het belangrijk om kleine hoeveelheden tandpasta te gebruiken, omdat het anders erg lastig is om het volledig te verwijderen tijdens het afspoelen en er dus ongewenste vlekken achter kunnen blijven in plaats van het schoon te maken zoals we zouden willen.

Heb jij wel eens tandpasta op deze manieren gebruikt?

Advertisement