Onaangename geuren uit schoenenkasten verwijderen: er zijn verschillende DIY methodes waar je op kunt vertrouwen

door Natasja

23 Oktober 2023

Onaangename geuren uit schoenenkasten verwijderen: er zijn verschillende DIY methodes waar je op kunt vertrouwen
Advertisement

Schoenenkasten zijn erg handig om te voorkomen dat de vloer van een kamer bezaaid is met de schoenen die we elke dag dragen, maar aangezien schoenen soms tot de kledingstukken behoren die de meest onaangename geuren produceren, komt het voor dat de schoenenkasten waarin we onze schoenen opbergen zich vullen met zeer onaangename geuren.

Er zijn echter verschillende methoden die je kunt proberen om deze afgesloten ruimtes te ontgeuren of zelfs een beetje te parfumeren. Hier zijn enkele eenvoudige methoden, gebaseerd op ingrediënten die we meestal in huis hebben.

Advertisement

Onaangename geuren uit schoenenkasten laten verdwijnen met thee of koffie

Onaangename geuren uit schoenenkasten laten verdwijnen met thee of koffie

Creativo

Als we het over koffie en thee hebben, denken we meteen aan dranken, maar die bedoelen we hier natuurlijk niet. Wat we wel bedoelen zijn de ingrediënten waarmee we ze bereiden. Laten we eens kijken hoe we theezakjes of koffiedik kunnen gebruiken.

  • Theezakjes: uiteraard hebben de nog te gebruiken zakjes een intense geur en zijn ze erg hygroscopisch. Maar als je erover nadenkt om er op elke plank in de schoenenkast een te leggen, en misschien zelfs een in elke schoen, dan wordt het een hele uitgave.... Zelfs een verspilling. Het goede nieuws is dat gebruikte maar perfect gedroogde zakjes eigenlijk net zo goed werken. Leg ze na het inbrengen dus opzij om te drogen, zonder ze op elkaar te leggen (anders gaan ze schimmelen). Als ze opgedroogd zijn, hebben ze nog wat geur, en ze zijn vooral weer droog en in staat om vocht en daarmee onaangename geuren te absorberen. Perfect voor de schoenenkast!
  • Koffiedik: je kunt ook koffiebonen gebruiken, of zakjes met gemalen, geurige koffie. Maar naast dezelfde situatie als voor thee, kan in het geval van koffie de geur ook te sterk zijn. In plaats daarvan is het beter om het koffiedik te nemen, het te verkruimelen en het uit te spreiden op een bakplaat om het goed te laten drogen en het dan in een paar kleine schaaltjes te doen die je in het schoenenrek kunt zetten. Zelfs een paar als dat nodig is. Ze absorberen geurtjes op natuurlijke wijze.

Advertisement

Een ander natuurlijk middel om onaangename geuren uit schoenenkasten te bannen: actieve kool

Een ander natuurlijk middel om onaangename geuren uit schoenenkasten te bannen: actieve kool

Ravedave /Wikimedia Commons

Een product dat gemakkelijk online en in veel winkels te vinden is, is actieve kool. Of het nu in tablet-, blokjes- of korrelvorm is, een kleine hoeveelheid in een kommetje, of in ieder geval een open bakje, is genoeg om de muffe geur en andere onaangename geurtjes te absorberen die ontstaan in gesloten ruimtes zoals schoenenkasten. Denk er vervolgens aan om de kool een paar uur in de zon te laten liggen: de onaangename geuren zullen vrijkomen en het zal weer bruikbaar zijn!

Een paar handelingen en de schoenenkast zal niet langer een bedreiging vormen telkens als je hem opent!

Advertisement