Recycle je oude spijkerbroek met deze 20 originele en verrassende creatieve ideeën

Janine image
door Janine

09 Oktober 2023

Recycle je oude spijkerbroek met deze 20 originele en verrassende creatieve ideeën
Advertisement

Onze oude kledingstukken behoren tot de voorwerpen waar we het moeilijkst afstand van kunnen doen; we hebben vaak ook een emotionele band met deze voorwerpen, die ons op elk moment van ons dagelijks leven vergezellen; soms zijn ze zelfs onze schuilplaats of het pantser waarmee we ons wapenen om onszelf te beschermen.

Als het tijd is om ze weg te gooien, is het daarom erg moeilijk om er afstand van te doen en we vragen ons vaak af of we er in ons huis een andere functie voor kunnen vinden om ze tenminste te kunnen bewaren, ook al is het in een andere vorm. Kledingstukken lenen zich gemakkelijk om te recyclen en vooral spijkerbroeken zijn zeer veelzijdig en kunnen ons mooie nieuwe voorwerpen opleveren waarmee we onze huizen kunnen inrichten en decoreren.

Mooi en duurzaam, zijn onze jeans een kledingstuk dat zich aanpast aan alle gebruiksgelegenheden en zelfs nadat ze hun functie als kleding hebben beëindigd, kunnen ze nog van enig nut zijn.

Hieronder stellen we 20 originele en verrassende creatieve recycle ideeën voor om je oude jeans een nieuw leven te geven.

Advertisement

1. Tasjes

Laten we beginnen met een van de meest klassieke recyclingprojecten van jeans: tasjes. Maak schattige portemonnees of tassen. Snel en gemakkelijk als je de zakken gebruikt.

Advertisement

2. Keukenschort

Voeg originaliteit toe aan je keuken met een spijkerschort; versier het met randen en stroken van verschillende stoffen en patronen.

3. Badset

Wat dacht je bijvoorbeeld van een zeer originele badset? Toiletrolhouder, vloerkleed en toiletbril zien er prachtig uit met jeans.

4. Speldenkussen

Maak voor uw naaiprojecten een creatief denim speldenkussen.

5. Verduisteringsgordijn

Om verschillende kamers van elkaar te scheiden of onze ramen te verduisteren, is een gordijn van spijkerstof perfect om aan te kleden met een mooie decoratie.

Advertisement

6. Tas

Tassen zijn een andere grote klassieker onder recyclingprojecten. Vermaak je met het maken van originele exemplaren door te spelen met de verschillende modellen en delen.

7. Houder voor wasknijpers

Weet je niet waar je je wasknijpers moet opbergen? Waarom maak je niet iets met spijkerstof, eventueel gecombineerd met een wasmand?

Advertisement

8. Kussens

Wat dacht je van een mooi en comfortabel kussen met een vakje voor de afstandsbediening?

9. Placemats

Door je oude spijkerbroek uit te knippen, kun je ontzettend mooie en originele placemats, tafelkleden en bestekhouders maken.

Advertisement

10. Poef

Creëer een originele en creatieve poef, volledig uit gerecycled materiaal: gebruik een houten kist en een oude spijkerbroek en maak het af met een set van 4 wielen.

11. Oude meubels bekleden

Een oude stoel, fauteuil of bank kan eenvoudig opnieuw worden gestoffeerd en krijgt een nieuw leven als je denim gebruikt.

Advertisement

12. Parasolhouder

Maak voor je parasols een mooie denim parasolhouder. Zo kun je ze veel comfortabeler meenemen.

13. Bordspel

Maak je avondjes met vrienden interessanter met een origineel denim-bordspel.

Advertisement

14. Mandje voor huisdieren

Maak voor je huisdieren een comfortabel en prachtig modieus mandje van je spijkerbroek.

15. Zachte decoraties

Zachte decoraties van denim zijn een schattige decoratie voor je woon- of slaapkamer.

Advertisement

16. Wandorganizer

Houd je schrijfwaren, keukengerei of badkameraccessoires geordend met een wandorganizer geheel gemaakt van jeans.

17. Oplaadpunt

Weet je nooit waar je je smartphone neer moet leggen tijdens het opladen? Creëer een praktisch laadstation met een jeanszakje.

18. Bank-organizer

Houd afstandsbedieningen, zakdoekjes, tijdschriften en kranten op orde met een mooie en praktische denim bank-organizer.

19. Pantoffels

Hoe voldoening gevend kan het zijn om je eigen pantoffels te maken?

20. Binnenkleed

Verander je oude spijkerbroek in een vloerkleed voor binnen: in de keuken, in de badkamer of naast het bed is het een uitstekend accessoire.

Nu hoef je nooit meer afstand te doen van je favoriete jeans!

Advertisement