9 geweldige ideeën om je washoek smaakvol en efficiënt in te richten

door Natasja

18 September 2023

9 geweldige ideeën om je washoek smaakvol en efficiënt in te richten
Advertisement

De was doen is een voortdurende energieverspilling, maar je kunt het minder zwaar maken door een speciale ruimte te creëren waar je alle taken met betrekking tot dit karwei kunt uitvoeren, dat wil zeggen een washoek inrichten met alles wat je nodig hebt.

Voor het verzamelen van alle kleding, huishoudlinnen of andere kledingstukken die regelmatig gewassen moeten worden, het indelen in categorieën, het gebruik van de juiste wasproducten en hulpmiddelen voor elk, en vervolgens het wassen en drogen, als je niet georganiseerd te werk gaat, eindig je met het verdelen van elke fase van de was over verschillende delen van het huis. In plaats daarvan is het beter om een hoek te creëren, zelfs een kleine, waar alle activiteiten zoveel mogelijk kunnen worden geconcentreerd. En je kunt jezelf daarbij helpen door het in te richten met de handigste ideeën.

Washoek met alles wat je nodig hebt

In het ideale geval heb je een kleine kamer, of zelfs een hele muur in een kamer van het huis, waarin je de wasmachine, wasdroger en meubels kunt plaatsen om alles in op te bergen. Als dit mogelijk is, kun je ervoor kiezen om elk element in te sluiten in meubels met deuren, zodat je een meer uniforme en opgeruimde look krijgt.

Advertisement

Maar het is ook mogelijk om het gedeelte van de muur boven de apparaten in te richten met planken of open kasten, en zorg ervoor dat ze niet vol komen te staan met te veel spullen die rommelig zijn geplaatst.

Om de muren op deze manier uit te rusten kun je ook wandkasten gebruiken, of jezelf helpen met stangen om kleding aan hangers op te hangen. Het belangrijkste is om werkbladen altijd vrij te laten en manden en vakken te hebben om alles wat je nodig hebt te sorteren.

Ruimtebesparende oplossingen voor het inrichten van de washoek

Als er weinig ruimte is en huishoudelijke apparaten al bijna alle ruimte in beslag nemen, kun je aangepaste, of in ieder geval compacte en verborgen oplossingen invoegen om de resterende vrije ruimte op te vullen. Ook tussen de wasmachine en de muur, of tussen de wasmachine en de droger!

Als je echter geen hele wand met meubels kunt maken, onderschat dan niet de hulp van zelfs maar één wandmeubel met deuren en verschillende vakken: daar kun je de verschillende wasmiddelen, wasknijpers, schalen, borstels en alles wat je nodig hebt om je kleren voor te behandelen voordat je ze gaat wassen, in kwijt.

Advertisement

Voor de inrichting van de washoek kun je inspiratie halen uit de badkamermeubels

In deze zin kun je bij het inrichten van de washoek denken aan een middelgrote badkamer, door alle ongebruikte ruimtes te vinden. Dus net zoals er boven het toilet ruimte is voor planken en bovenkasten, zou hetzelfde geschikt kunnen zijn om boven de wasmachine te plaatsen.

Ook hoge, dunne boekenkasten of meubels worden efficiënte opbergruimtes voor wasmiddelen en schoonmaakspullen voor de was.

Advertisement

En om niet tientallen manden vol wasgoed op de vloer te laten, kan een open boekenkast worden gebruikt.

Zelfs recyclingideeën voor het inrichten van de badkamer kunnen handig zijn in de washoek, zoals planken gemaakt van oude kratten of andere soortgelijke voorwerpen.

Klaar om je washoek super efficiënt te maken?

Advertisement