Laat je inspireren door de Franse landelijke stijl met 12 prachtige projecten om je huis in te richten

door Natasja

25 Juli 2023

Laat je inspireren door de Franse landelijke stijl met 12 prachtige projecten om je huis in te richten
Advertisement

De esthetiek van het Franse platteland is meer dan alleen een decoratieve stijl, maar is in feite een echte levensfilosofie die ook tot uiting komt in de inrichting. Deze esthetiek maakt gebruik van rustiek antiek en natuurlijke linnen en katoenen stoffen, in witte tinten en neutrale kleuren en vergezeld van verse snijbloemen en contrasterende felgroene bladplanten, voor een geheel dat een interessante bucolische nostalgie oproept.

Deze inrichtingsstijl past perfect bij elk ontwerp, omdat het elementen deelt met verschillende andere stijlen zoals industriële, shabby chic en kust- of Victoriaanse inrichting. Wat voor huis je ook hebt, de Franse landelijke stijl zal je helpen om je gasten zich altijd welkom te laten voelen.

We stellen hieronder 12 prachtige projecten voor om inspiratie uit op te doen.

Advertisement

1. Shabby chic consoletafel

Een shabby chic consoletafel verwelkomt je gasten direct in de hal, waardoor ze zich meteen welkom voelen.

Advertisement

2. Rustieke keuken

Een rustieke keuken in zachte kleuren, praktische handgrepen die gemakkelijk vast te pakken zijn, grote rieten manden en een gootsteen met een grote bak zorgen meteen voor de juiste sfeer.

3. Zorgvuldige details

Details maken vaak het verschil in interieurontwerp, en in de Franse landelijke stijl zijn ze altijd verzorgd: grote metalen lantaarns en vazen met verse gekleurde bloemen helpen je om je huis smaakvol en elegant in te richten.

4. Smeedijzer

Een smeedijzeren bed met daarboven een antiek reliëfschilderij is perfect voor je romantische kamer.

5. Eetkamer

Een grote, lage kroonluchter boven de eettafel met details afgekeken van het platteland.

Advertisement

6. Schuifdeuren

Schuifdeuren zijn perfect als je ruimte wilt besparen, maar ze kunnen ook interessante designobjecten worden als je ze op de juiste manier kiest: kies frameloze deuren die op rails glijden, misschien zo geverfd dat ze er versleten uitzien.

7. Rustieke badkamer

Rustieke planken, grote glazen potten en bijpassende flessen geven je badkamer een elegante vintage uitstraling.

Advertisement

8. Open haard

De open haard is op zichzelf al in staat om een gezellige sfeer te creëren, maar het effect zal nog groter zijn als je aandacht besteedt aan de details; de bakstenen muur, rustieke houten planken, vazen met verse bloemen zullen bijdragen aan een ongelooflijk comfortabele sfeer.

9. Modern ontmoet antiek

Wat dacht je ervan om modern en antiek samen te brengen in je keuken? Integreer details met modernere lijnen in je rustieke keuken, misschien door ze naast voorwerpen met een antieke uitstraling te plaatsen.

Advertisement

10. Grote vazen

Grote, oud ogende aardewerken potten met grote, volumineuze planten, neutrale kleuren op de muren en bijpassende gordijnen vormen de perfecte decoratie voor je woonkamer.

11. Leeshoek

Creëer een uiterst ontspannen leeshoek met een witte rieten fauteuil versierd met kussens en dekens in blauw- en geeltinten.

Advertisement

12. Woonkamer

Grote banken en fauteuils in lichte, neutrale kleuren, een rustiek ogende salontafel en grote decoraties met witte kaarsen en groene of gebloemde vazen zijn de perfecte Franse landelijke inrichting voor je woonkamer.

Ben je klaar om een vleugje romantiek toe te voegen aan je huis?

Advertisement