Geniet van het buitenleven met 12 budgetvriendelijke DIY buitenmeubelprojecten

door Natasja

26 Juli 2023

Geniet van het buitenleven met 12 budgetvriendelijke DIY buitenmeubelprojecten
Advertisement

Als je een tuin of terras tot je beschikking hebt, wil je meestal van het buitenleven genieten zodra het weer het toelaat, en om dit te doen moet je je ruimte inrichten met alles wat je nodig hebt om maximaal comfort te garanderen. Er zijn veel elementen beschikbaar om de buitenruimtes van huizen in te richten, maar dat zijn vaak erg dure oplossingen die niet passen bij de omgeving.

Dus waarom probeer je geen DIY meubels? Ze zijn goedkoop, gemakkelijk te maken met gerecyclede materialen en perfect aan te passen aan onze behoeften. Je kunt er niet alleen van je mooie dagen in de buitenlucht mee genieten, maar je hebt ook het genoegen dat je een prachtig project hebt gerealiseerd.

We raden je hieronder 12 prachtige en goedkope buitenmeubelprojecten aan.

Advertisement

1. Pallets en kussens

Eenvoudige pallets bedekt met kussens zijn perfect om een comfortabele buitenbank te maken.

Advertisement

2. Bouwmaterialen

Als je je huis onlangs hebt gerenoveerd, kun je de materialen die overgebleven zijn van de renovatie gemakkelijk hergebruiken. Koop anders wat bakstenen en zachte kussens voor een comfortabele, eenvoudige en zeer goedkope bank.

3. Houtblokken rond het vuur

Als je van avonden rond het vuur houdt, maak dan een vuurplaats en omring het met houten blokken. Het zal net kamperen in het bos zijn!

4. Hangmat

Alles wat je nodig hebt is wat sterke stof en touw, stevige haken en houten palen om een prachtige, ontspannen hangmat te maken. Je kunt ook de muren van je huis of grote bomen gebruiken ter ondersteuning of zelfs een houten pergola maken; laat je fantasie de vrije loop!

5. Bandenpoef

Heb je net de banden van je auto vervangen en weet je niet wat je met de oude banden moet doen? Bedek ze met touw om er fantastische poefs van te maken voor in je tuin! Met een houten plank maak je ook een comfortabele salontafel.

Advertisement

6. Binnenmeubilair

Ook met binnenmeubels kun je buitenruimtes gemakkelijk inrichten. Als je oude meubels hebt die nog in goede staat zijn, heb je maar een paar eenvoudige klusjes nodig om ze om te toveren tot perfecte buitenmeubels. Wees creatief.

7. Niet alleen tafel

Koop een industriële houten spoel voor dit prachtige multifunctionele project. Een eettafel met ingebouwde ijsemmer, haken en planken voor de glazen, flessen en al je aperitiefhapjes. Briljant!

Advertisement

8. DIY schommelbank

Is er iets ontspannender dan een middagje zachtjes schommelen in de schaduw? Een schommelbank maken is eenvoudig met een pallet, wat touw en stevige haken. Of je hem nu aan de veranda of aan een boom hangt, of een houten constructie maakt, je zal hem fantastisch vinden.

9. Rieten meubels

Rieten meubels zijn perfect voor buitenmeubilair: een mand kan een opbergtafel worden, fauteuils en banken, voorzien van zachte kussens, comfortabele zitplaatsen.

Advertisement

10. Tafel met vuur

Geniet ook van de herfst buiten met een tafel met een centrale vuurplaats. Het creëert ook een gezellige sfeer.

11. Chaise longue

Met pallets of houten planken kun je gemakkelijk een comfortabele chaise longue maken. Geniet van het gezelschap van een goed boek terwijl je ontspant.

Advertisement

12. Ontspanningshoekje in een blokhut

Als je wat ambitieuzer bent en meer ruimte tot je beschikking hebt, kun je proberen een blokhut te bouwen voor de ontspanningsruimte buiten.

Heb je al gekozen welk project je wilt realiseren?

Advertisement