Inrichten met bamboe: 12 charmante suggesties om een exotische sfeer in huis te creëren

door Natasja

17 Juli 2023

Inrichten met bamboe: 12 charmante suggesties om een exotische sfeer in huis te creëren
Advertisement

Er zijn planten die door hun verschijning de verbeelding onmiddellijk naar hun oorspronkelijke habitat doen gaan en bamboe is daar zeker één van. Er zijn veel soorten die nu overal ter wereld wortel schieten, maar als we hem zien, zelfs als het in de binnenhuisinrichting wordt geïntegreerd, roept het onmiddellijk exotische scenario's op.

Het is precies deze eigenschap die het een inrichtingselement maakt dat karakter geeft op welke manier het ook wordt gebruikt: bamboestokken, of het nu de smalle zijn van sommige gordijnen of de grote die de muren en ondersteunende constructies van sommige meubels worden, zijn een smaakvolle touch in elk huis. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement

Stoelen voor aan de eettafel, maar ook fauteuils voor in de woonkamer, zowel binnen als buiten het huis. Stoelen van bamboe zijn prachtig, ze kunnen ook meer ronde en zachte vormen aannemen en zijn erg stevig zonder te veel te wegen.

Advertisement

Als de grotere, op de juiste manier bewerkte stok, sterk en duurzaam genoeg is om er huizen mee te bouwen, is hij ook geschikt voor bedframes, zelfs stapelbedden.

In de slaapkamer kan het leven geven aan de muur die decoreert in plaats van een normaal hoofdeinde.

En hoe zou je het vinden om je elke nacht op Bali te voelen, met een hemelbed van bamboe dat wordt afgeschermd door lichtwitte katoenen lakens die zweven zodra je het raam opent?

Als je de filosofie van extreem oosterse lage bedden hebt omarmd, kun je een bamboeconstructie gebruiken om ze te omringen en te versieren!

Advertisement

Een onconventioneel idee voor de muur rond de spiegel in de badkamer: helemaal bedekt met bamboestokken.

Wil je een afscheiding maken die het zicht niet belemmert? Reusachtige bamboestokken kunnen de artistieke en functionele oplossing zijn die je zoekt.

Advertisement

Als je dan de fascinerende wereld van deze planten gaat verkennen, zul je ontdekken dat ze er ook in verschillende kleuren zijn. En zo kunnen ze de decoratie worden voor vazen met een moderne smaak!

Bamboe gordijnen zijn ook een verfijndere manier om dit natuurlijke materiaal in de inrichting te introduceren.

Advertisement

En er zijn mensen die elementen van bamboe gebruiken om ook buitenshuis privacy te creëren.

Bamboestokken kunnen bijvoorbeeld de reling van een balkon versieren om een kleine zen-ruimte te creëren.

Advertisement

En zijn genoeg ideeën om eenvoudige bamboestokken, net als die in de tuin als steun dienen, te gebruiken als element om decoraties aan op te hangen!

Zou je het leuk vinden om bamboe in je interieur te verwerken?

Advertisement