Wil je een minimalistische slaapkamer dan moet je deze 9 essentiële dingen weghalen

door Skip

01 September 2023

Wil je een minimalistische slaapkamer dan moet je deze 9 essentiële dingen weghalen
Advertisement

Kijken op een wat meer rustige en minimalistische manier naar een slaapkamer. Wanneer je dat doet kom je erachter wat overbodig is en niet bijdraagt aan de nachtrust. Daarnaar kijken kan een goede keuze zijn voor wie dan ook, zelfs voor diegenen die het fijn vinden om de rest van het huis overdadig te versieren met kleuren en allerlei vormen.

Vooral als in slaap vallen ook moeilijk gaat is alleen het hoogstnoodzakelijke toelaten in je slaapkamer handig om en ontspanning te bevorderen en om ervoor te zorgen dat je beter uitrust. Van feng shui-experts leer je dat elk mogelijke afleiding geen plaats heeft in een geordende slaapkamer, wat slapen en meer, ten goede komt. Ervoor zorgen dat er voldoende luchtverversing plaatsvindt en stof wordt weggehaald is allemaal een groot voordeel voor de slaapkwaliteit en dientengevolge ook de gezondheid. En goed zorgen voor je leefruimte geeft een groter gevoel van dankbaarheid en tevredenheid.

Het is natuurlijk ook niet nodig om een steriele ruimte te creëren met witte wanden, een bed en een ladekast. Maar de 9 dingen die hieronder voorbij komen kan je rustig zonder.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  1. Meubels waar je niets in kunt archiveren:als je niet aan het overwegen bent om over te stappen op een volledig minimalistische stijl, moet je dan wel bedenken dat je voor het creëren van een minimalistische omgeving wel veel plek moet hebben waar je je spullen in kan zetten; zo ontstaat er minder makkelijk opnieuw wanorde doordat je slechts enkele decoratieve stukken op bureau's en andere oppervlakken hebt staan. Pas op dat je niet overdrijft met een teveel aan bewaarbakken of opslagmogelijkheden die niet zijn aan te passen aan de inrichting.
  2. Te veel decoratie:wat decoratieve elementen aangaat, moet je, als je de slaapkamer minimaal mag personaliseren, ervoor waken dat je niet te veel snuisterijen en frutseltjes. Veel kunst aan de muur hebben hangen, veel meubels en snuisterijen kunnen de harmonie verstoren en creeër je zo een situatie waarin het, als je om je heen kijkt, chaos is. Zorg voor een omgeving zonder verstoringen, een rustigere omgeving.
  3. Papieren en bonnetjes:het kan zo zijn dat er in een slaapkamer geen berg post komt te liggen, maar wel kunnen er gaandeweg tijdschriften en aankoopbewijzen zich opstapelen. Gooi datgene wat niet nodig is weg en regel de post voordat je de rest van je huis binnengaat en leg de tijdschriften daar waar je ze leest, neer op het nachtkastje en dan alleen de recentste. Nadat je ze hebt gelezen gooi je ze weg en maak je foto's van de dingen die je interessant vindt om te bewaren.
  4. Electronica:het kan zeer wenselijk zijn om een tv op de slaapkamer te hebben staan. Los van de negatieve invloed die het heeft op de slaapkwaliteit is er in een minimalistische slaapkamer geen plek voor tv omdat het de aandacht afsnoept van andere belangrijke delen van het interieur en zorgt het voor onrust. Als je echt niet zonder je tv-series kan terwijl je in bed ligt, zet de tv dan achter een deurtje of in een kastje zodat je hem kan verbergen wanneer je hem niet gebruikt. Als je slaperig wilt worden kan je ook gewoon een goed boek lezen.
  5. Een teveel aan dekens en kussens:het is inderdaad zo dat een slaapkamer aangenamer lijkt wanneer er meer kussens en dekens op bed liggen. Na een poosje kan je het zat worden om je bed met al die dingen op te maken en netjes te houden en komt het slordig op een hoop te liggen in een hoekje. Doe oude en versleten kusssens en dekens weg en houdt het bij datgene waar je zeker van weet dat je dat 's ochtends weer netjes opmaakt/opruimt.
  6. Uitpuilende boekenkasten:één goed boek op het nachtkastje is je beste reisgenoot onderweg naar dromenland maar een overvolle boekenkast kan uitmonden in een chaotische en rommelige verzameling. Plaats je boekenkast elders of breng het aantal boeken terug tot wat essentieel is voor je en geef de rest aan een bibliotheek school of kringloop.
  7. Ongedragen kleding:een van de belangrijkste dingen als je een nette slaapkamer wilt is je kledingkast weer op orde brengen en alle kleding die je niet meer draagt, weg doen. Als je er de ruimte voor hebt kijk dan of je elders een plek kan inrichten waar je je kan omkleden zodat er ruimte is en het netjes is in de ruimte waar je slaapt.
  8. Dingen op het nachtkastje:om geen rommel op je nachtkastje te hebben zet je er geen dingen ter versiering neer en zet er alleen het belangrijkste neer zoals een lamp, wat te drinken, wat glazen eventueel en iets te lezen. Als je er meer dingen wilt bewaren stop je die in de lades.
  9. Te felle kleuren:in een rustige kamer waarin het makkelijk is om te slapen is ook de keuze van kleuren voor wanden en meubels van belang. Geef de voorkeur aan wit, pastelkleuren of overweeg ook kalkverf dat ook zeer rustgevend blijkt te zijn.

Advertisement