Huisdecoratie: laat de energie van de zomer los met deze 12 rustieke stijlideeën

door Natasja

08 Juli 2023

Advertisement

Het klinkt banaal, maar het af en toe veranderen van kleine details in de inrichting van het huis kan veel doen voor ons humeur. En het volgen van de seizoenen is een gemakkelijke en nuttige leidraad om in contact te blijven met het verstrijken van de tijd en de steeds veranderende natuur. Zo kan een decoratie geïnspireerd op de zomer ons vrolijk stemmen met de levendige gele tinten, of ons ontspannen met de frisheid van blauw en groen. En dit alles gaat heel goed samen met gerecyclede en eenvoudige materialen, die typisch zijn voor rustieke decoraties.

Hieronder vind je 12 eenvoudige ideeën om inspiratie op te doen voor decoreren in een rustieke stijl, geïnspireerd op de zomer.

Advertisement

De eerste kleur die in je opkomt als je aan de zomer denkt is het geel van de zon, en er zijn veel gele bloemen die je kunt gebruiken om het huis in een rustieke stijl te versieren!

Advertisement

Als je vervolgens speelt met de houders waarin je ze rangschikt, zullen ook die, met hun vorm en kleuren, je laten zien welke bloemen en takken er het beste uitzien!

Wat is er symbolischer dan citroenen in de zomer? Alleen al door ze te zien kun je ze meteen ruiken en proeven!

Om je te helpen bij de composities kun je misschien glazen flessen gebruiken voor de bloemen of achtergronden maken met strovoorwerpen, zoals misschien hoeden die meteen doen denken aan zonnige dagen in de buitenlucht.

Een andere snelle en effectieve manier om een zomers tintje in huis te halen: verander het servies dat op de keukenkastjes staat. Kies ze in bijpassende kleuren en ze zullen de inrichting verfraaien terwijl je ze gebruikt!

Advertisement

Tafeldecoraties, maar ook kussens, dekens en wanddecoraties: met gerecyclede voorwerpen en turquoise tinten kun je nooit de fout in gaan.

Zorg dat je stukken gerecycled hout te pakken krijgt, waarmee je nuttige voorwerpen kunt maken om je huis mee te versieren.

Advertisement

Als je dan het gevoel van frisheid nastreeft, is het gebruik van groene (ook kunst-) planten en ranken altijd een goed idee.

Pinterest

Als je de mogelijkheid hebt wilde bloemen te plukken, zijn ze de perfecte metgezellen voor oude metalen houders om het huis of de tuin te versieren.

Advertisement

Het is echt leuk om geïnspireerd te worden door de natuur!

Voor wie van minimale decoraties houdt zijn smalle groene ranken een goed idee. Maar omdat die van echte planten snel uitdrogen, kun je ze beter zelf maken!

Advertisement

Salie, of laurier, of olijfbladeren en verder citroenen en witte bloemen: inspiratie voor minikransen om aan keukenkastjes te hangen!

Hoe zou jij in de zomer je huis in rustieke stijl willen decoreren?

Advertisement