Zomerse look in huis: 4 snelle en eenvoudige manieren om de inrichting te vernieuwen met weinig geld

door Natasja

02 Juli 2023

Zomerse look in huis: 4 snelle en eenvoudige manieren om de inrichting te vernieuwen met weinig geld
Advertisement

Met het verstrijken van de seizoenen hebben we altijd zin in veranderingen, zowel in onze kledingkasten als in onze huizen. Met de zomer willen we daarom een frisse en zorgeloze sfeer creëren in huis, met heldere, zonnige kleuren die ons doen denken aan zonnige dagen, het leven in de open lucht of misschien de verfrissende tinten van de zee of berglucht. Kortom, er zijn zoveel inspiraties: favoriete landschappen, droombestemmingen of zelfs gewoon de activiteiten die we het liefst doen in dit seizoen. Maar hoe breng je al deze voorstellen in de inrichting van je huis zonder telkens de meubels te moeten veranderen?

Speel gewoon in op de details die het meest geschikt zijn om regelmatig te veranderen! Lees verder voor meer informatie.

Lakens

In de slaapkamer hoef je eigenlijk alleen maar het meest frisse beddengoed te kiezen en alles verandert al! We hebben het dan niet alleen over de stof, die licht en ademend moet zijn voor een echt comfortabele nachtrust, maar ook over de kleuren. Mede gezien het feit dat er in de zomer meestal veel meer licht in huis is, kun je alles opvrolijken met kleurrijke en levendige patronen, of opfrissen met motieven geïnspireerd op de zee.

Je kunt online en in meubel- en designwinkels duizend-en-een inspiraties vinden: het is onmogelijk om niet de lakenset te vinden die de sfeer van de kamer helemaal naar wens maakt.

Advertisement

Dekens en kussens overal in huis

Dezelfde filosofie kan worden toegepast in de woonkamer en overal waar je fauteuils en banken hebt waarop je graag alleen of in gezelschap zit- ook op het balkon of in de tuin. Sierkussens, maar ook spreien, bankovertrekken en al dit soort linnen dragen in grote mate bij aan het kleuren en decoreren van elke ruimte. Het kiezen van kleuren, stoffen en patronen die je aan de zomer doen denken is dus een gemakkelijke en effectieve oplossing!

Lichte gordijnen

Stel je eens voor hoe benauwend het voelt om bij warm weer zware gordijnen of dubbele gordijnen voor de ramen te zien. En hoe licht het voelt om dunne stoffen in de lucht te zien zweven. Lichte gordijnen absorberen geen warmte, maar helpen de kamer te verlichten. Als het nodig is om het zonlicht dat de kamer te veel opwarmt buiten te houden, is het beter om de gordijnen in ieder geval tijdens de warmste uren te sluiten.

Groen helpt altijd

Het is waar dat de zomer een van de weinige momenten is waarop je je planten beter kunt laten ademen, door ze op het balkon te zetten of mee te nemen naar de tuin, maar het is ook waar dat ze helpen om de kamers een fris gevoel te geven. Dus als er plekken zijn waar potten met planten staan die het binnen goed doen, kun je daar gebruik van maken. En als je geen echte planten hebt, kun je proberen het huis te versieren met nepplanten!

Dit zijn kleine trucjes, voor weinig geld, die elk jaar weer van pas komen en het hele huis er echt als nieuw uit kunnen laten zien!

Advertisement