10 vrolijke knutselwerkjes voor kinderen met papier en karton

door Natasja

12 Juni 2023

10 vrolijke knutselwerkjes voor kinderen met papier en karton
Advertisement

Kinderen betrekken bij creatieve activiteiten is altijd een goede manier om ze bezig te houden met iets dat nuttig, leerzaam en vooral leuk is. Werken met papier en karton maakt een grote verscheidenheid aan projecten mogelijk, van de eenvoudigste, die je eenvoudigweg kunt maken door vellen te vouwen, tot uitgebreidere, zoals pop-upwerken.

De gebruikte materialen zijn er maar weinig en gemakkelijk verkrijgbaar en je kunt vaak zelfs op creatieve wijze oude restjes recyclen die anders in de prullenbak zouden belanden. Of het nu gaat om wenskaarten voor speciale gelegenheden, uitnodigingen voor feestjes of speelmiddagen of versierde kaarten om te bewaren als aandenken, je kinderen zullen veel plezier beleven aan het maken van deze unieke creaties om aan vrienden en familie te geven. 

We laten je hieronder 10 leuke projecten zien voor echt unieke creaties. 

Advertisement

1. Een papieren knuffel

Schenk warme papieren knuffels met de tutorial van Munofore.com https://munofore.com/a-big-hug-card-craft-for-kids/: alles wat je nodig hebt is gekleurd papier, een schaar en lijm om kinderen te helpen hun genegenheid voor iemand uit te drukken.

Advertisement

2. Goede reis

Iemand een goede reis wensen of terugdenken aan een leuke vakantie is eenvoudig met projecten die je samen met je kinderen kunt maken. Gebruik krantenknipsels of thematisch versierd cadeaupapier, of maak je eigen ontwerpen om te gebruiken voor gelukskaarten, of maak een reisdagboek door een koffer uit te knippen en er alles op te plakken wat je aan je vakantie doet denken. Laat je inspireren door de tutorial https://bookonboard.com/aesthetic-and-creative-diy-travel-journal/.

3. Ballonnen van stof

Mix materialen en texturen met restjes stof om een prachtige bos kleurrijke ballonnen te maken.

4. Een zoete boodschap

Schenk een lieve boodschap met deze schattige pot honing. 

5. Fris kaartje

Of het nu een uitnodiging is voor een zwembadfeestje of een wenskaart voor een zomerse verjaardag, deze ijslolly is een cadeau op zich.

Advertisement

6. Gevouwen en opgerold

In plaats van de klassieke gekleurde tekening kun je kleurrijke kunstwerken maken door eenvoudig kaarten te vouwen en op te rollen en op het witte papier te plakken. Help jezelf met de tutorial. 

7. Eenvoudige pop-ups

Wie zegt dat een pop-up maken moeilijk is? Met deze tutorial kun je de techniek leren beginnend met de eenvoudigste projecten.

Advertisement

8. Pop-up regenboog

Wat dacht je van een vrolijke en kleurrijke pop-up regenboog die samen met je kaart opengaat?

9. Eeuwige bloemen

Als je ze van papier maakt, zullen de boeketten nooit verwelken. Van eenvoudig tot 3-dimensionaal en uitgebreider, er is voor ieder wat wils.

Advertisement

11. Zakwaaier

Als je tot slot op zoek bent naar een origineler idee, raden we de papieren zakwaaier aan. Heel gemakkelijk om te maken en ontzettend leuk voor je kinderen, die hem helemaal zelfstandig kunnen versieren, vouwen en in elkaar zetten. Help jezelf met de tutorial https://gluesticksblog.com/diy-pocket-fans/.

Heb je al gekozen met welk project je wilt beginnen?

Advertisement