10 essentiële voorwerpen om een woonkamer met alle comfort te creëren

door Natasja

03 Juli 2023

10 essentiële voorwerpen om een woonkamer met alle comfort te creëren
Advertisement

Die plek waar je je ontspant als je alleen bent, waar je je alle pauzes gunt en guilty pleasures kijkt op tv, maar het is ook de plek waar ke gasten ontvangt, de plek die je klaar wilt hebben om gasten te ontvangen en dus altijd toonbaar: we hebben het over de woonkamer, een van de ruimtes waar de intieme sfeer de buitenwereld ontmoet. Dus kies je kleuren voor de muur en vloer, en vervolgens meubels, gordijnen en al het andere om er een comfortabele en mooie ruimte van te maken die prettig is om in te leven voor jezelf, maar ook voor de dierbaren die je bezoeken.

Als je erover nadenkt, wat mag er dan nooit ontbreken voor een echt comfortabele woonkamer? Hieronder volgen enkele essentiële tips om in overweging te nemen.

Advertisement

Warme verlichting

Warm licht, misschien van een lamp in een hoek, is de sleutel tot het creëren van een sfeer die bevorderlijk is voor ontspanning. En misschien kunnen de andere verlichtingspunten ook warm zijn, vooral als het niet de punten zijn die de bank of fauteuil verlichten wanneer je ontspannen iets wilt lezen - daar is een koud licht juist prettiger voor het zicht.

Advertisement

Smart lampen

Smart lampen

Sergio/Amazon

Smart lampen zijn een investering die de moeite waard is: ze kunnen niet alleen van kleur en temperatuur veranderen, maar wat nog belangrijker is, ze kunnen bediend worden met een smartphone. En laten we eerlijk zijn, soms is opstaan van de bank om het licht aan of uit te doen best veel moeite... Met je telefoon altijd bij de hand, bespaar je jezelf de moeite!

Elektrische aansteker

Elektrische aansteker

Moreno Uffredi/Amazon

Oplaadbaar, dus nog milieuvriendelijker. Perfect voor in de keuken natuurlijk, maar ook voor kaarsen. Houd hem klaar om de woonkamer te vullen met geuren en zacht licht met je favoriete kaarsen wanneer je wilt ontspannen in alle rust.

Decoratieve dozen

Denk eens aan mooie dozen, misschien wel van hout, ingelegd, gelakt of anders: het zijn decoratieve voorwerpen (misschien souvenirs!), maar ook heel handig om de talloze kleine voorwerpen die overal verspreid liggen, aan het zicht te onttrekken. Een nooit te onderschatten inrichttruc om alles netjes te houden.

Dienbladen met hoge randen

Net als dozen zijn dienbladen met een hoge rand ook heel handig om snuisterijen in te groeperen en tegelijkertijd het huis te decoreren. Als je ze vervolgens meestal leeg kunt houden, zijn ze perfect voor het serveren van thee en koffie, zonder het risico dat er iets vanaf valt (zoals altijd wordt gevreesd als je platte dienbladen gebruikt).

Advertisement

Doos voor het wegwerken van kabels

Doos voor het wegwerken van kabels

Silvia1967/Amazon

Net als rond de computer is er rond de tv altijd een wirwar van kabels: zoals voeding, aangesloten video- en audioweergaveapparaten. Het is beter om alles te bundelen en te verbergen met speciale accessoires, zoals wanddozen!

Comfortabele dekens

Comfortabele dekens

JulianrStudio/Etsy

Opgevouwen over rugleuningen, losjes rustend op armleuningen of klaar om te gebruiken in manden: een plaid, van de warme winter exemplaren tot de zeer lichte voor zomeravonden, is altijd een must-have accessoire, en het is fijn om schone, geurige exemplaren te hebben om gasten aan te bieden.

Advertisement

Tafeltje voor drankjes

Tafeltje voor drankjes

qozwood/Etsy

Hoe vaak wil je niet genieten van een drankje of hapje terwijl je comfortabel op de bank of fauteuils zit, maar je kunt niet elke keer opstaan om alles te pakken en op de salontafel neer te zetten. Zet hoge, stabiele tafeltjes naast de armleuningen en je zult ze veel gebruiken!

Salontafel met extra ruimte

Salontafel met extra ruimte

MomentumFinds/Etsy

Ook de tafel in het midden van de woonkamer kan meer dan één functie hebben: er zijn tafels met laden, diepe opbergers (als je het blad gewoon optilt) en tafels die ook dienst doen als werk- of eettafel. Kortom, multifunctionaliteit betekent vaak een betere organisatie en leefbaarheid van de ruimte!

Advertisement

Een persoonlijke touch

Kunst, souvenirs, foto's: alles wat over ons spreekt, over de ervaringen en smaken die ons onderscheiden. Het is een prachtige afdruk voor je huis.

Zitten er ideeën bij die je kan gebruiken?

Advertisement