Een rommelige kast omtoveren tot een goed uitgeruste en georganiseerde washoek

door Natasja

29 Juni 2023

Een rommelige kast omtoveren tot een goed uitgeruste en georganiseerde washoek
Advertisement

Wasmachines behoren tot de meest gebruikte apparaten in huis, maar ze hebben nooit een specifieke plek. Sommige mensen houden ze in de badkamer, anderen in de keuken. De een heeft het geluk om een wasruimte te hebben, de ander slechts een hoekje om de wasmachine en soms zelfs de droger te plaatsen. Wat wel zeker is, is dat de wasruimtes vaak snel rommelige plekken worden, waar schoonmaakmiddelen, vuile was, wasrekken en schone was zich vermengen in een steeds grotere chaos. 

Als ook jij je afvraagt of het mogelijk is om de chaos in de washoek op te ruimen, kun je gerust zijn: er bestaat geen rommel die niet goed gereorganiseerd kan worden, en dat bewijzen we je in dit artikel. In navolging van Hey Tonya leggen we uit hoe je de washoek op een voordelige en functionele manier kunt vernieuwen. 

Advertisement
@Hey Tonya/YouTube

@Hey Tonya/YouTube

  • Als jouw washoek ook erg rommelig is, is het eerste wat je moet doen om hem helemaal te vernieuwen, hem leegmaken van alles wat erin staat. Profiteer van deze stap om alles weg te gooien wat kapot of ongebruikt is en wat je niet meer nodig hebt.
  • Maak de hele ruimte grondig schoon, inclusief de wasmachine, en ga dan verder met het reorganiseren van de ruimte door stapelbare houders te kopen, waardoor je de ruimte verticaal kunt gebruiken.
  • Als je dat nog niet hebt gedaan, plaats dan een plank boven je wasmachine: daar kun je al je schoonmaakproducten opbergen en de beschikbare ruimte maximaal benutten.
Advertisement
@HeyTonya/YouTube

@HeyTonya/YouTube

  • Vul je houders naar eigen inzicht: je kunt de producten bijvoorbeeld groeperen op basis van het beoogde gebruik, bijvoorbeeld door één houder toe te wijzen aan strijkproducten en -hulpmiddelen, één aan producten voor de vloer, enz.; vergeet niet om de wasmiddelen die te hoog zijn en alle producten die je het vaakst gebruikt in de bovenste houders te doen.
  • de rollen keuken- of toiletpapier kun je uit hun oorspronkelijke verpakking halen, die meestal erg volumineus is, en achteraan op de plank op een rij zetten, zodat ze weinig ruimte innemen.
  • Hang haken aan de muur naast de wasmachine om bezems, stoffer en blik aan te hangen, ze nemen minder ruimte in beslag en zijn altijd klaar voor gebruik.
  • Onder de plank kun je haken hangen voor teilen met handgrepen. Zo heb je altijd houders klaar voor je vuile kleren, maar ook voor het wasgoed dat opgehangen of gestreken moet worden.
  • Boven de wasdroger kun je een schaal plaatsen met al je dagelijkse wasproducten: wasmiddel, wasverzachter, bleekmiddel, azijn, wasknijpers. 

Je washoek zal perfect opgeruimd zijn en er veel ruimer uitzien. Bekijk de instructievideo hieronder voor inspiratie!

Advertisement