Tassen en accessoires ophangen in de slaapkamer: 4 echt originele ideeën

door Natasja

29 Mei 2023

Tassen en accessoires ophangen in de slaapkamer: 4 echt originele ideeën
Advertisement

Het gebeurt heel vaak dat je een grote verzameling tassen en accessoires hebt en een kast of garderobe die te klein is om ze netjes op te bergen.

De oplossing kan even voor de hand liggend zijn als nuttig, ingenieus en esthetisch. Er zijn muren en vele originele manieren om ze te benutten, door tassen en accessoires op een ongebruikelijke en mooie manier op te hangen. Er zijn namelijk veel elementen en materialen die bijzondere tassen- en accessoirehouders en tegelijkertijd opvallende meubelstukken kunnen worden.

Als je verder leest, zul je beter begrijpen wat we bedoelen.

Advertisement

Een echt handige tip om te overwegen bij het ordenen van tassen en accessoires in de slaapkamer, en dat niet alleen, is het bevestigen van een mooie tak aan een vrije muur. Door het te kiezen om er kleding of accessoires aan op te hangen, kan het deze zeer handige functie vervullen en tegelijkertijd een mooi decoratief element zijn. De tak heeft het voordeel dat hij kan worden aangepast aan verschillende inrichtingsstijlen en desgewenst kan hij worden aangepast aan de omgeving waarin hij wordt geplaatst, bijvoorbeeld door hem te schilderen.

Advertisement

Een andere even praktische als mooie oplossing is een ladder van hout of een ander materiaal, die past bij de context en de functie heeft om tassen en andere accessoires op te hangen. Ook hier kun je de ladder naar wens aanpassen en decoreren, bijvoorbeeld door hem te schilderen. En om het veiliger te maken, kun je overwegen het aan de muur te bevestigen. Met de juiste decoratiestrategie kan het een van de hoogtepunten van de kamer worden en geeft het net dat beetje extra stijl en persoonlijkheid.

Voor wie van een fantasierijkere en minder formele inrichting houdt, is een andere tip om de muur te vullen met hangende knoppen van verschillende grootte. De muur wordt bestrooid met leuke eenkleurige of meerkleurige stippen, afhankelijk van hoe je de kamer wilt stylen. En aan die leuke stippen kun je alles hangen wat je maar wilt.

Het laatste idee, maar zeker niet betreft de schoonheid of het nut, is om houten planken, zelfs gerecyclede, of pallets aan de muur te bevestigen om ze te gebruiken als tassen- en accessoirerekken. Door er knoppen aan te bevestigen, worden het een soort heel bijzondere vitrines waar je van alles aan kunt hangen. En het contrast met de muur, of die nu wit of gekleurd is, is werkelijk prachtig.

Welke van deze inrichtingsideeën zou je meteen willen toepassen?

Advertisement