Een eethoek in de tuin creëren: 12 voorbeelden ter inspiratie

door Natasja

20 Mei 2023

Een eethoek in de tuin creëren: 12 voorbeelden ter inspiratie
Advertisement

De komst van mooi weer brengt onvermijdelijk ook het verlangen met zich mee om van de eigen ruimte buitenshuis te genieten met lunches in de openlucht en uren van aangename ontspanning alleen of in gezelschap. Om ervoor te zorgen dat de tijd die buiten wordt doorgebracht echt aangenaam is, is het echter belangrijk om echt comfortabele en functionele eethoeken te creëren die je in staat stellen om ten volle te genieten van de geneugten van de tafel, maar ook van rust en genot zonder problemen.

Of de ruimte nu groot of klein is, in de schaduw of in de volle zon, het zal heel gemakkelijk zijn om de juiste oplossing te vinden als je goed weet wat je behoeften zijn. We stellen hieronder 12 prachtige modellen voor waaruit je inspiratie kunt halen.

Advertisement

1. Op de veranda

Wat is een betere plek dan de veranda om een buiteneetkamer in te richten? Als je huis er een heeft, kun je er gemakkelijk een eettafel neerzetten; een aantal hanglampen en een paar details zoals bloemenvazen, amfora's of een vloerkleed helpen om de sfeer aangenamer te maken.

Advertisement

2. In de schaduw van een boom

Als je over veel groene ruimte beschikt, is het ideaal om de eethoek in de schaduw van een boom in te richten.

3. Ontbijt in de open lucht

Een vierkante tafel omringd door klapstoelen is ideaal voor het ontbijt. De tafel kan worden aangepast aan kleine of grote ruimten en kan desgewenst worden gecombineerd met andere tafels van dezelfde vorm.

4. Rustiek

Als je van de rustieke stijl houdt, maak de eethoek buiten dan met een massief houten tafel, eventueel gemaakt van gerecyclede pallets. Je kunt de tafel verlichten met een rij lampjes die er recht boven zijn gehangen en het geheel comfortabeler maken met zachte kussens. Het resultaat zal prachtig zijn.

5. Zeer kleine ruimtes

Als je weinig ruimte hebt, maar niet wilt afzien van het genot van buiten eten, kies dan voor een kleine ronde metalen tafel. Aangezien hij weinig ruimte inneemt kun je hem overal plaatsen.

Advertisement

6. Comfort

Rieten fauteuils en kroonluchters die boven de tafel hangen zijn de perfecte oplossing voor wie het comfort van een buitenhoek zoekt.

7. Pergola

Wat dacht je van een prachtige pergola bij je eethoek buiten? Je kunt het gemakkelijk zelf maken met DIY en naar wens bedekken met klimplanten, gordijnen of panelen. Voor wie graag veel gasten ontvangt of voor grote gezinnen.

Advertisement

8. In de serre

Als je ook bij slecht weer buiten wilt lunchen en dineren, is het ideaal om de eethoek in een serre te plaatsen. Pas op voor het broeikaseffect: kies op zonnige dagen beter voor een buitenruimte of maak schaduw met gordijnen of planten.

9. Een oase in het groen

Voor liefhebbers van tuinieren is er niets beter dan enkele momenten van welverdiende rust te midden van de planten door te brengen. Creëer daarom een eet- en ontspanningsruimte omringd door potten en overdekt met een pergola van klimplanten. Het zal zijn alsof je je midden in het bos ontspant.

Advertisement

10. Centrale parasol

Als je ook in de augustushitte wilt lunchen zonder gestoord te worden door de zon, maar niet graag midden op het gazon wilt lunchen, plaats dan een grote parasol in het midden van de tafel. Het kan een goed alternatief zijn voor de schaduw van een boom en je kunt ervoor kiezen hem al dan niet te gebruiken, afhankelijk van de intensiteit van de zon.

11. Romantisch

Wil je een romantische sfeer voor je lunches en diners in de buitenlucht? Een eenvoudige houten tafel en het spel van lichtjes en lantaarns helpen je daarbij.

Advertisement

12. Keuken en eetkamer

Tot slot, als je genoeg ruimte hebt, wat dacht je dan van een echte buitenkeuken? Het zal handiger zijn om de maaltijden direct ter plaatse te kunnen bereiden.

Ben je al klaar om van het buitenleven te genieten?

Advertisement