10 fantastische voorstellen om onder de ramen in te richten en betoverende hoekjes te maken

door Natasja

27 April 2023

10 fantastische voorstellen om onder de ramen in te richten en betoverende hoekjes te maken
Advertisement

Of het nu klein of groot is, een raam is altijd een fundamenteel element in een kamer; en ook al kijkt het niet uit op een idyllisch landschap, het is toch de opening naar buiten die natuurlijk licht binnenlaat en die altijd optimaal benut moet worden. Er zijn veel factoren die ertoe bijdragen dat de ramen de hoofdrolspelers van de kamer worden: van het type kozijnen tot het type, de grootte en de positie van eventuele gordijnen. Maar ook de manier waarop je de ruimte rond het raam inricht is belangrijk.

Vaak wordt namelijk niet het volledige potentieel van de ruimte onder het raam benut, dat deel van de muur dat min of meer hoog kan zijn en dat vaak hooguit wordt ingenomen door een meubelstuk of een paar potten met planten. Er zijn echter veel ideeën om achter de ramen een paar heerlijke hoekjes te creëren die bewoond en gebruikt kunnen worden. Bekijk de onderstaande voorstellen.

Advertisement

Of het nu gewoon kussens zijn op een brede vensterbank, of op een omgekeerde boekenkast, of een echte op maat gemaakte bank, het idee alleen al om te ontspannen bij een raam is heerlijk.

Advertisement

Als de ramen een groot deel van de wand in beslag nemen, kijken ze waarschijnlijk uit op iets moois om naar te kijken. Daar hoef je dan alleen maar het minimum in te richten met een laag, lang meubelstuk: dat kan een boekenplank en/of een bank zijn, om het hele jaar door van het uitzicht te kunnen genieten.

Zelfs kleine ramen kunnen gezellige hoekjes worden met deze interieurtrucs waar je je lekker kan terugtrekken!

De boekenkast: het is misschien een meer standaard keuze, maar je kunt het versterken als je kiest voor een lang meubelstuk, dat niet alleen de ruimte onder het raam vult, maar zich in beide richtingen uitbreidt. Het kan zelfs van de ene kant van de kamer naar de andere kant!

Door het nabootsen van erkers, die echter glazen nissen zijn die uit de muur van het huis steken, juist om een inpandige woonkamer te creëren, kan je een intieme ruimte creëren met ingebouwde kasten die de in het raam gecreëerde nis verdiepen, en deze daar inrichten met een bank en enkele planken.

Advertisement

Als de vensterbank diep genoeg is, waarom maak je er dan geen tafeltje van? Voeg gewoon poefjes toe als zitplaats.

Of je kan een blad installeren, eventueel zelfs een L-vormige, om een bureau dicht bij het raam te creëren. Het zou echt een fantastisch bureau zijn.

Advertisement

Maar het kan ook de eettafel zijn!

De als bank te gebruiken kist onder het raam zal de werkkamer nog comfortabeler maken.

Advertisement

En ook als je alleen planten wilt houden, is het mooier om ze op een tafeltje te zetten dat op de juiste hoogte staat om de vensterbank te bereiken (vooral als de vensterbank laag is), zodat de hele plant ook meer licht krijgt!

Welk van deze ideeën zou je zelf willen maken?

Advertisement