9 adembenemende moderne trapontwerpen om te bewonderen

door Natasja

08 April 2023

9 adembenemende moderne trapontwerpen om te bewonderen
Advertisement

Trappen zijn vaak een verwaarloosd element in een woning, of liever gezegd een waarvan het ontwerp misschien niet zoveel aandacht krijgt als dat van andere delen van de woning. ze worden in de eerste plaats beschouwd als een nuttig en niet als een decoratief element van de woning. Toch nemen ze altijd een aanzienlijke hoeveelheid ruimte in beslag en zijn ze ook perfect zichtbaar vanuit verschillende delen van het huis, ook als ze een meer klassiek ontwerp hebben.

In moderne woningen worden trappen echter vaak de sterren van de kamer, met geraffineerde ontwerpen die alles eromheen karakter geven. Dus in een lege ruimte, misschien zelfs een die nog weinig wordt gebruikt, kan een trap met een aantrekkelijke uitstraling het element zijn dat het hele huis radicaal verandert. Hieronder vind je enkele ideeën voor moderne trapontwerpen, het soort waar je van kunt dromen!

Advertisement

Een gewone trap, van het soort dat zelfs in de foyer van niet zo nieuwe gebouwen te vinden is, kan sensationeel worden met een make-over van strakke lijnen en goed geplaatste verlichting.

Advertisement

Dan zijn er nog de hangende trappen, die met treden die in de lucht lijken te zweven: ze behoren tot de meest fascinerende, hoewel het ontbreken van leuningen ze niet voor iedereen geschikt maakt!

Soms is het wat je onder de trap plaatst dat hem uniek maakt. Zo wordt een andere trap die geen stootbord tussen de treden heeft, onvergetelijk met een schommel!

Metaalgaas in plaats van de gebruikelijke materialen, en vooral het idee om de eindtrappen te verlengen tot ze één worden met het bureau eronder: een geweldig idee!

En wat vind je van een trap geïntegreerd in een open kast, helemaal in pastelkleurig metaal?

Advertisement

Niet alle treden beslaan de hele ruimte, van de ene naar de andere kant, zodat op de helft van de trap ruimte ontstaat om naar wens te decoreren.

Gebogen vormen om als een fauteuil op de trap te zitten, allemaal in kronkelende lijnen die treden en leuningen verbinden.

Advertisement

Er zijn wenteltrappen en er zijn vormen die door de wind lijken te zijn gevormd, die lijken te bewegen! Zo'n trap is genoeg om een lege, traditionele ruimte te vullen.

Het zijn echt prachtige binnenhuisarchitectuurelementen, vind je ook niet?

Advertisement