DIY drijfkaarsen: 3 fantasierijke projecten om je door te laten inspireren

door Natasja

08 April 2023

DIY drijfkaarsen: 3 fantasierijke projecten om je door te laten inspireren
Advertisement

Allerlei soorten kaarsen vertegenwoordigen voor velen een ware passie. Ze kunnen worden geparfumeerd en zijn er in allerlei  vormen en kleuren, en lenen zich daarom voor het prachtig versieren van ruimtes en plekken van welke aard en voor welke gebeurtenis dan ook. Je hoeft ze alleen maar verstandig en met smaak kiezen.

Waar we het nu over gaan hebben zijn heel bijzondere en schilderachtige kaarsen en we willen je laten zien hoe je ze thuis kunt maken met slechts een paar materialen en een paar snelle stappen. Dit zijn de zogenaamde drijvende kaarsen.

Hieronder vind je enkele ideeën om prachtige kaarsen te maken.

via Creativo/Facebook

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Het eerste idee kan worden gemaakt met transparante waterabsorberende gelballetjes, dat zijn kleine met gel gevulde bolletjes die de eigenschap hebben water te absorberen, op te zwellen en vervolgens geleidelijk weer af te geven. Dankzij deze eigenschap worden ze vaak gebruikt voor verschillende soorten decoratie. Doe er een paar in een kom, bedek ze met water en wacht ongeveer 8 uur. Na die tijd zijn de kralen opgezwollen en kun je er drijvende kaarsen mee maken. Vul transparante vazen of glazen door laagjes gelballetjes en decoratieve details zoals kunstbloemen en kralen af te wisselen. Vul de pot bijna tot de rand, voeg water toe en dompel de kaars ten slotte onder zodat het lijkt alsof hij zweeft, ook al rust hij op de balletjes. Zo ontstaat het effect van een kaars en andere elementen die in het water drijven. Steek hem aan en geniet van deze mooie creatie.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Een ander heel goed idee is om thuis kleurrijke kaarsen te maken om in vazen met water en verschillende composities te laten zweven. Om ze te maken, smel wat was en de waskleur van je favoriete kleur in een kleine steelpan. Giet het mengsel in muffinvormpjes die je vooraf hebt ingevet met plantaardige olie en leg er lontjes in. Vul de vormpjes en wacht tot de was is afgekoeld en gestold. Pas dan kunje de ontstane kaarsen verwijderen en ze in de potjes drijven met het water dat je hebt bereid.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Voor superkleurige kaarsen met een nog levendiger en abstracter effect kun je een lontje en plantaardige olie gebruiken. Knip uit een plastic fles een schijfje van de gewenste grootte. Maak een kleine snede van het midden naar de omtrek en steek in het midden het lontje erin. Maak apart je vazen klaar met waterparels, kralen, steentjes en wat je maar wilt. Giet er water in en kleur ze met voedselkleurstof. Leg de lont in het water en voeg plantaardige olie toe. Nu kun je het resultaat bewonderen.

Als er stappen zijn die je hebt gemist, kun je de werkwijze bekijken in de onderstaande video.

Advertisement