Paasdecoraties: 8 originele DIY-ideeën

door Natasja

18 Maart 2023

Paasdecoraties: 8 originele DIY-ideeën
Advertisement

De komst van de lente en de naderende Paasdagen brengen ook het verlangen met zich mee om het ontwaken van de natuur naar binnen te halen met decoraties om deze feestdagen te vieren. Konijntjes, takken en bloemenkransen, eieren, nesten en vooral veel kleur zijn de belangrijkste ingrediënten voor mooie decoraties en als je plezier wilt hebben en geld wilt besparen, terwijl je ook milieuvriendelijk bent, kun je deze decoraties maken met DIY. 

Maak een wandeling in groene gebieden, verzamel takken en bloemen, laat je inspireren door de omgeving. We stellen 8 paasdecoraties voor die je zelf kunt maken in de aanloop naar deze feestdag.

Advertisement

1. Paaslantaarn

Licht is altijd een van de beste manieren om iets te vieren. Waarom dan geen paaslantaarns maken? Een leuk idee is om een rij kleine, op batterijen werkende LED-lampjes in een lantaarn te doen en een konijntje dat op een grasmat ligt, een paar takjes als versiering en klaar ilben je. 

Advertisement

2. Pasenvitrines

Lantaarns kunnen ook prachtige vitrines worden om decoratieve elementen in te plaatsen die aan Pasen doen denken: een bloeiende tak, gras, eieren misschien in een nest, een miniatuurhuisje, eventueel ook enkele kuikens. Een prachtig driedimensionaal schilderij onder glas dat geheel van gerecyclede materialen kan worden gemaakt.

3. Mandje met gekleurde eieren

Eieren zijn een van de symbolen van Pasen en kinderen zullen er veel plezier aan beleven om ze te kleuren. Pak een paar eieren en hol ze uit door aan de uiteinden twee gaten te maken; beschilder ze heel voorzichtig met de kleuren en motieven die je het mooist vindt. Als ze helemaal droog zijn, leg je ze in een rieten mand, eventueel versierd met stro of een kussen van gras en bloemen. Het zal perfect zijn om de entree of woonkamer te versieren.

4. Stoffen konijntjes

Zelf stoffen konijntjes maken is heel eenvoudig: neem stukken gekleurde stof en knip ze in de vorm van een konijn. Verbind twee stukken met elkaar door ze te vullen met watten of, als je geurende konijntjes wilt maken, met lavendelbloemen. Versier ze naar wens met linten, strikken en knopen.

5. Eieren van touw

Een ander origineel idee om het huis te versieren voor de paasdagen is eieren te maken van touw. Je kunt ze gemakkelijk maken door touw rond kleine plastic of polystyreen eieren te wikkelen en de zo ontstane eieren naar wens te versieren met kant, kralen en linten. Je kunt ook gekleurd touw gebruiken of het zelf kleuren.

Advertisement

6. Krans van eierschalen

Wat dacht je van deze prachtige eierschaalkrans? De volgende keer dat je een omelet maakt, bewaar de kransen. Nadat je ze grondig hebt gewassen, monteer je ze op een kartonnen ring en versier je ze met dennenappels, takken, bladeren, veren, bloemen en kralen. Het zal prachtig zijn om te zien.

7. Paasboom met eieren van garen

Maak in plaats van de gebruikelijke eierboom een paasboom van eieren met garen! Blaas ballonnen op en bedek ze met gekleurd garen, doop ze in vinyllijm en wacht tot het droog is. Daarna kun je de ballon in het ei van garen doorprikken en er je boom mee versieren. Vind je ze er niet prachtig uitzien?

Advertisement

8. Paastafeldecoratie

Om de feesttafel te versieren is een origineel paastafeldecoratie ideaal. Maak het zoals je wilt, met glazen bakken of schalen, versier ze met kaarsen, eieren, wortels, gras, bloemen en konijntjes. Een heel eenvoudig en indrukwekkend idee is een klein houten rondje versierd met snijbloemen, eieren en een konijntje dat zich in het gras heeft opgekruld.

Hoe versier jij je huis voor Pasen?

Advertisement