Grof zout op de bezem: het geheim voor een perfecte vloerreiniging

door Natasja

07 Maart 2023

Grof zout op de bezem: het geheim voor een perfecte vloerreiniging
Advertisement

Het schoonmaken van vloeren is een fundamentele stap in het goede onderhoud van een woning. Deze oppervlakken behoren namelijk tot de oppervlakken die het grootste risico lopen vuil te worden, niet alleen omdat ze onze voeten en die van onze gasten verwelkomen wanneer we de woning betreden, maar ook omdat het vaak kan gebeuren dat er levensmiddelen, schoonmaakmiddelen, cosmetica of andere chemische stoffen op vallen en deze dreigen te bevuilen of zelfs te beschadigen.

Daarom zoeken we altijd naar zeer doeltreffende schoonmaakmiddelen met een groot ontvettend en ontsmettend vermogen, maar met de nodige zachtheid om zelfs de moeilijkste oppervlakken te behandelen. En als aan dit alles nog een lekkere geur wordt toegevoegd, is het resultaat werkelijk optimaal. Zonder het onderhoud van bezems te vergeten, die essentieel zijn voor het verwijderen van vuil.

Wist je dat de beste bondgenoot voor de vloeren zich in de voorraadkast bevindt? En we gebruiken het dagelijks, om precies te zijn. Laten we samen uitzoeken hoe grof zout ons kan helpen bij het schoonmaken van deze oppervlakken.

Advertisement
Creativo

Creativo

Bezems zijn gemakkelijk aan slijtage onderhevig doordat ze voortdurend tegen de vloer wrijven. Hoe kunnen we ze steeds schoon en in goede conditie houden en zo ook de algemene netheid van het huis verbeteren? Het geheim is grof zout.

Bestrooi de bezem met grof zout en dompel hem, nadat je hem een uur in de zon hebt laten liggen, gedurende ongeveer 15 minuten onder in een oplossing van warm water en zout en laat hem vervolgens in de zon drogen; de bezem zal dan perfect schoon en ontsmet zijn dankzij de gecombineerde werking van zout en zonlicht en de haren zullen niet alleen intact zijn, maar ook harder en resistenter.

Als je baking soda of witte azijn toevoegt aan de oplossing van zout en water, kun je er ook de vloeren mee wassen, die dan schoner, ontvet en grondiger ontsmet worden. Zout is namelijk een ontsmettend ingrediënt en dankzij zijn kristallijne consistentie helpt het om vuil beter te verwijderen. Combineer het met de reinigingskracht van baking soda en azijn en het resultaat is een van de beste.

Waarom dure chemische middelen kopen als de voorraadkast zo vindingrijk is?

Advertisement