12 briljante ideeën voor het recyclen van de voorkanten van pallets en het creatief inrichten van het hele huis

door Natasja

14 Maart 2023

12 briljante ideeën voor het recyclen van de voorkanten van pallets en het creatief inrichten van het hele huis
Advertisement

We weten allemaal dat weinig voorwerpen op duizend verschillende manieren zo recyclebaar zijn als pallets, maar in verreweg de meeste gevallen, wanneer ze niet in hun geheel worden gebruikt, zijn de onderdelen die worden gekozen de latten waarvan ze zijn gemaakt. Of tenminste grote delen van de pallets. Wat vaak wordt weggegooid zijn de voorkanten, en vooral de houten blokken die als vulplaten fungeren tussen de twee lagen van elke pallet.

Toch lenen zelfs deze vaak over het hoofd geziene onderdelen zich om op zichzelf veel meubels of inrichtingsaccessoires te worden, handig omdat ze zo stevig zijn als voorwerpen van pallets altijd zijn, maar nog functioneler omdat ze veel minder ruimte innemen. Hieronder vind je enkele ideeën om je te inspireren.

Advertisement

Wijnrek: een enkele strook verticaal, neemt weinig plaats in en is dus perfect om die twee of drie flessen steeds klaar te houden.

Advertisement

Door er meer naast elkaar te plaatsen en gebruik te maken van de ruimtes binnenin, die gevormd worden tussen de verschillende houten blokken, zijn er nissen voor vele flessen, en is de hele muur ingericht.

De voorkant van de pallet fungeert als rek, en een paar planken hout vormen een paneel dat een beetje afloopt op de muur: een rustieke en functionele kapstok.

Tafel- of staande lampen: je beslist over het gebruik afhankelijk van de hoogte, met glazen potten die lantaarns worden, te plaatsen in de voorkant van de pallet.

In plaats van potten kun je ook sterke drankflessen gebruiken, en hier is nog een idee voor creatieve verlichting.

Advertisement

Een handige toiletrolhouder die weinig ruimte inneemt in een hoek van de badkamer.

Als je een laag uitstekend steunpunt nodig hebt, bijvoorbeeld in de keuken, wordt een palletvoorkant de perfecte plank.

Advertisement

Maar hetzelfde geldt voor andere kamers in het huis, vooral als je op maat gemaakte lades in de lege ruimtes kunt plaatsen.

En ook met deze vaak afgedankte delen van pallets kun je een minibar voor buiten creëren.

Advertisement

Stapel er verschillende en in een mum van tijd heb je een compact en functioneel schoenenrek, perfect voor de hal van je huis en niet alleen daar.

Zou je er ooit aan gedacht hebben om een kamerscherm te maken met behulp van diezelfde palletdelen.

Advertisement

Deze stukken zijn niet al te diep, afhankelijk van hoeveel je van de pallet afhaalt, maar ze zullen genoeg zijn om een flatscreen-tv te ondersteunen!

Heb jij al eens voorwerpen gemaakt met deze palletdelen?

Advertisement