DIY badkamer inrichtingsideeën: 10 geweldige ideeën om je te inspireren

door Natasja

04 Maart 2023

DIY badkamer inrichtingsideeën: 10 geweldige ideeën om je te inspireren
Advertisement

De badkamer kan, net als alle andere delen van het huis, gemakkelijk op een onconventionele, originele en goedkope manier worden ingericht, met behoud van een zekere functionaliteit.

Met DIY en creatief hergebruik kan alles het uitgangspunt zijn om iets anders te worden. In het bijzonder kan alles worden omgevormd tot een functioneel inrichtingselement voor een originele, stijlvolle en onconventionele badkamer die onder meer veel geld kan besparen.

Geloof je ons niet? Bekijk de voorstellen in de fotogalerij hieronder en je zult zeker van gedachten veranderen.

Advertisement

Een tak of een willekeurig stuk hout kan zonder veel werk een mooie toiletpapierhouder worden in een rustieke en onconventioneel ogende badkamer.

Advertisement

Een oude naaimachine, omgevormd tot het onderste deel van een wastafel in de badkamer, zal ongelooflijk origineel zijn en de kamer een vintage maar verfijnd tintje geven.

Ook een fiets kan worden getransformeerd tot de onderkant van een totaal onconventionele maar indrukwekkende wastafel.

Wat dacht je van een kan in de muur in plaats van een kraan? Dit is een bizar idee, maar vanuit functioneel oogpunt toch heel mooi en esthetisch heel aantrekkelijk.

Een ander ongelooflijk voorbeeld van een 'creatieve' toiletpapierhouder kan een rieten mand zijn waarvan de binnenkant kan worden gebruikt voor de extra rollen en het handvat voor de rol die je gebruikt.

Advertisement

Houten kisten die als handdoekenrek of anderszins aan de muur worden gehangen, zijn niet meer weg te denken uit de badkamer. Ze zijn echter altijd een uitstekende oplossing vanuit esthetisch en praktisch oogpunt.

Een stuk pallet kan met heel weinig werk een geweldige spiegel worden en er geweldig uitzien.

Advertisement

En onder de DIY ideeën voor de badkamer mag je de ladder niet missen die is omgebouwd tot een plankenrek, voor een aanzienlijke ruimtebesparing.

Had je ooit gedacht dat je glazen potten van snoepjes of chocolaartjes kon benutten, waardoor ze praktische houders voor de badkamer worden? Zeepjes, wattenstaafjes en watjes krijgen zo handige en echt elegante houders.

Advertisement

En tenslotte worden jute- of strozakken, aan de muur gehangen, heel handige en chique opbergers voor wat je maar wilt.

Welke van deze ideeën intrigeerde je in het bijzonder?

Advertisement