IKEA Hack: hoe je van een fotolijstje een kunstwerk aan de muur maakt

door Natasja

05 Maart 2023

IKEA Hack: hoe je van een fotolijstje een kunstwerk aan de muur maakt
Advertisement

Van een eenvoudig en elementair, schijnbaar onbeduidend voorwerp een echt kunstwerk maken is mogelijk. Het kan vrij eenvoudig en met even eenvoudige, goedkope en gemakkelijk te vinden elementen.

En dus kan het voor liefhebbers van kunst en decoratie kinderspel zijn om unieke en representatieve stukken van een bepaalde stijl in huis te hebben. Met een beetje creativiteit kan alles worden omgevormd tot iets anders met toegevoegde waarde.

Wat we hieronder in het bijzonder voorstellen, betreft het gebruik van een IKEA fotolijst om een charmant en heel bijzonder schilderij te maken.

via @ikeahack/Instagram

Advertisement
@ikeahack/Instagram

@ikeahack/Instagram

De werkwijze kan gemakkelijk bekeken worden in een video van het Instagram-account @ikeahack, dat ideeën verzamelt die worden gedeeld om veel interessante dingen te maken met IKEA voorwerpen. In dit geval kan een banale fotolijst worden omgevormd tot een schilderij dat met trots kan worden tentoongesteld. Het proces is vrij eenvoudig en om het in praktijk te brengen heb je nodig:

  • Een IKEA Ribba fotolijst
  • Een IKEA Hilja gordijn
  • Vinyl lijm
  • Prikbordspelden met platte koppen

De stappen zijn duidelijk en gemakkelijk als volgt samen te vatten:

  • Open de lijst door de onderdelen te scheiden. Wat je eerst nodig hebt is de achterkant van de lijst, die in dit geval als doek zal dienen.
  • Het is op het bovenste deel van het oppervlak dat je kunt beginnen met het verspreiden van lijm met behulp van een penseel.

Advertisement
@ikeahack/Instagram

@ikeahack/Instagram

  • Na de lijm goed te hebben uitgestreken, neem het gordijn en plaatst het op het doek, waarbij je het slechts op bepaalde plaatsen vastlijmt en het op andere plaatsen omhoog laat staan. Er zullen plooien en golven ontstaan, waardoor het een driedimensionaal uiterlijk krijgt.
  • Maak het gordijn aan de achterkant vast met prikbordspelden, zodat de stof strak blijft en aan de zijkanten en hoeken van het doek getrokken wordt.
  • Op dit punt kun je de lijst veilig terugplaatsen zonder het glas aan de voorkant om het driedimensionale effect beter weer te geven en is je schilderij klaar om te worden tentoongesteld.

Je kunt de werkwijze, om alle stappen beter te begrijpen, bekijken in de onderstaande video. Heb je nu al geen zin om het na te maken en je eigen persoonlijke kunstwerk te maken?

Advertisement