Wol en creatieve recycling: 11 fantastische ideeën om oude truien te transformeren

door Natasja

16 Februari 2023

Wol en creatieve recycling: 11 fantastische ideeën om oude truien te transformeren
Advertisement

Dat je heel veel dingen kunt doen met wol is algemeen bekend, vooral onder breiliefhebbers. Door te breien komen ideeën moeiteloos tot leven. Maar er is een andere, evenwaardige manier om accessoires voor jezelf en voor het huis te maken, met wol. We hebben het over het creatieve hergebruik van oude truien die je niet meer draagt.

Hoe vaak moet je niet met tegenzin kleurrijke en warme kledingstukken weggooien, alleen omdat ze gekrompen, verschrompeld of vervilt zijn of omdat we ze niet meer passen? De voor de hand liggende oplossing hiervoor is om ze te hergebruiken en er iets anders van te maken.

Voor degenen die vertrouwd zijn met naald en draad is het zeker gemakkelijker, maar alle anderen kunnen met een beetje hulp ook creatief recyclen. Hier laten we dus een reeks prachtige ideeën zien die je na kunt maken.

Advertisement

Wollen tassen zijn een must-have die nooit uit de mode raakt. Behalve dat je ze kunt breien, kun je ook prachtige exemplaren maken door oude truien te hergebruiken waaraan misschien leren of andere materiële details kunnen worden toegevoegd, zoals op de foto hierboven.

Advertisement

Plantenpotten bedekken met kleurige wol van oude truien is een ander idee om het huis op een echt originele manier te versieren.

Voor een originele maar indrukwekkend cadeau kun je mooie flessen cadeau geven, verpakt in kleurrijke, zorgvuldig gekozen wollen hoezen. Je zal echt een goed figuur slaan.

Een oude trui kan ook een mooie kussenhoes worden of de bijzondere hoes van een comfortabele warmwaterkruik.

En waarom geen elegante poef voor de woonkamer bekleden met hergebruikte wol?

Advertisement

Wil je daarentegen poefs met een iets meer street- en kleurige stijl, dan kun je die zelf maken met alle kleurrijke wol die je van oude kleren kunt maken. Maak gewoon een soort zakken gevuld met watten of iets anders, en je krijgt grote bolvormige kussens die even comfortabel en prachtig zijn als alle andere.

Met wol bedekte armbanden kunnen een onmisbaar accessoire worden bij de meest uiteenlopende outfits.

Advertisement

Allerlei kleurrijke beenwarmers en handschoenen kunnen worden gemaakt door de mouwen van je favoriete truien opnieuw te gebruiken.

En wat dacht je van een fruitmand van gekleurde wol? Het ziet er ongelooflijk mooi uit. En het is een zeer veelzijdig idee dat zich leent om een houder te worden voor vele andere dingen.

Advertisement

Deze mooie muntenportemonnees zijn het zoveelste bewijs dat je met gekleurde wol werkelijk alles kunt maken, en met prachtig resultaat.

Tot slot zijn hier een paar heel schattige wollen pompoenen om het huis te versieren met Halloween of tijdens de herfstperiode. Natuurlijk kun je, uitgaande van dit idee, besluiten van onderwerp te veranderen en je huis te verfraaien met wat creativiteit je ingeeft.

Welke van deze prachtige werkjes maakt dat je gelijk creatief aan de slag wilt?

Advertisement