Schuifdeuren: 11 voorstellen om je door te laten inspireren voor een stijlvolle inrichting

door Natasja

03 Februari 2023

Schuifdeuren: 11 voorstellen om je door te laten inspireren voor een stijlvolle inrichting
Advertisement

In een huis kun je gewoon niet zonder deuren en het is mooi dat ook ze een integraal onderdeel van de inrichting worden, met een speciaal karakter, misschien een detail of afwerking waardoor ze opvallen. Het is echter niet altijd mogelijk om dit resultaat met alle deuren te bereiken, hoewel het misschien gemakkelijker is om dit te doen door te beslissen dat sommige deuren in huis een beetje anders zijn dan gebruikelijk.

Je hoeft geen visionaire oplossing te bedenken: overweeg gewoon een schuifdeur te plaatsen. Ze zijn vaak de oplossing om ruimte te winnen in kamers waar de normale deur, die naar binnen opent in een krappe ruimte, veel nuttig volume zou stelen. En ze kunnen in bepaalde gevallen zelfs twee verschillende functies vervullen. Bekijk onderstaande ideeën om je te laten inspireren door vele prachtige schuifdeuren.

Advertisement

Een rail aan de bovenkant, die een sterke lijn op de muur markeert en het schuivende houten paneel. Dit zijn de twee basisvormen van een schuifdeur, waarop vervolgens nog veel meer kan worden aangebracht met designgimmicks. De kleuren en ook eventuele toegevoegde details kunnen van een deur, indien gewenst, ook een rek maken voor tijdschriften of schilderijen!

Advertisement

Ze kunnen ook twee deuren hebben, met een opvallende handgreep in het midden. En de decoratie van het hout, evenals het ontwerp van de rail en de haken en wielen, dragen ertoe bij dat elke deur uniek is.

Er zijn veel ideeën voor het maken van schuifdeuren van gerecycled hout.

Met gerecycleerd hout kun je gemakkelijk een rustieke look bereiken die bij vele stijlen past.

Platen ruw hout die in een grote plank zijn samengevoegd, met hars die de openingen opvult, zijn ook een heel mooi idee.

Advertisement

Een schuifdeur kan een gelegenheid zijn om het oosterse detail waarvan je altijd gedroomd hebt in je interieur in te voegen.

Tot de ruimtes waar schuifdeuren de voorkeur genieten behoren zeker de ingang van de badkamer, maar ook deuren die een compartiment in de muur afsluiten, zoals die welke worden gebruikt als o.a. voorraadkast, wasruimte en kledingkast.

Advertisement

Er is geen gebrek aan ideeën om glazen panelen als schuifdeuren te gebruiken, om te scheiden zonder het licht te belemmeren. En de privacy kan nog steeds worden gewaarborgd door te kiezen voor ondoorzichtig glas.

Naast modellen die op de muur schuiven (die werkelijk overal kunnen worden geïnstalleerd), zijn er ook modellen die erin verdwijnen. Perfect voor dikkere muren, en nog beter om ruimte te besparen in elk van de kamers waar ze tussen zitten.

Advertisement

We hadden het over de dubbele functie: een van deze schuifdeuren kan ook een grote en handige verticale spiegel zijn.

En er zijn mensen die zelfs delen van boekenkasten ombouwen tot schuifdeuren: het zal voelen alsof je een geheime doorgang in je huis hebt!

Zou je het leuk vinden om schuifdeuren in je huis installeren?

Advertisement