Welkom tekstborden voor de ingang: 10 leuke ideeën voor originele creaties

door Natasja

02 Februari 2023

Welkom tekstborden voor de ingang: 10 leuke ideeën voor originele creaties
Advertisement

De decoratie van de buiteningang van een huis wordt vaak over het hoofd gezien, omdat algemeen wordt aangenomen dat het de binnenkant is die de persoonlijkheid en stijl bepaalt. Dit is een absoluut verkeerde overtuiging. De buiteningang van een huis moet net zo goed verzorgd en verfraaid worden als het interieur, zo niet meer.

Het is als een visitekaartje en is wat mensen opvalt zodra ze aankomen en worden verwelkomd voordat ze het huis binnengaan. En daarom is het heel belangrijk dat er decoratieve elementen zijn die de gast verwelkomen en indruk op hem maken. Meestal zijn dit welkomstborden die geschikt zijn voor buitenruimtes zoals tuinen of veranda's, maar ook voor de overloop in flatgebouwen.

Er zijn heel veel ideeën die gerealiseerd kunnen worden en technieken die hiervoor gebruikt kunnen worden. We laten er hieronder enkele zien, om je wat inspiratie te geven.

Advertisement

Een verticaal houten welkombord met een ingebouwde plant is precies wat nodig is voor eenb uitenhuis met een beetje rustieke en toch elegante stijl. De tekst kan in elke kleur en elk lettertype worden geschilderd, naar persoonlijke smaak te kiezen. Hetzelfde geldt voor de inhoud.

Advertisement

Voor een nog rustiekere maar originele stijl is een ruw houten bord met daarop geplakte driedimensionale letters in groen ideaal.

Een shabby chic bord kan worden gemaakt met wit geschilderd en gebeitst hout, gestencilde letters en romantische strikken om het geheel eleganter te maken.

Het aan de deur te hangen bord dat een schoolbord simuleert, met "welkom" erop geschreven, is zeer geschikt voor elk type ingang, of het nu gaat om een huis met buitenruimte of een binnenverdieping van een flatgebouw. In het eerste geval is de toevoeging van een vaas met bloemen een origineel en nogal schilderachtig detail.

Een ander leuk idee voor borden om aan de deur te hangen zijn naamplaatjes die kadolabels of kledinglabels simuleren. Je kunt je uitleven in kleuren en letters en het zal er echt prachtig uitzien.

Advertisement

Als je de nadruk wilt leggen op de bijzonderheid van het lettertype, is cursief meestal het meest elegant en tegelijkertijd indrukwekkend.

Wanneer het daarentegen, naast de stijl, gaat om het inhoudelijke aspect dat indruk moet maken, verdient een beknopte maar betekenisvolle zin waarin wordt beschreven wie er in de flat woont zeker de voorkeur. 

Advertisement

Om iets heel origineels te maken, kan je ervoor kiezen om een bord te creëren door er verschillende samen te voegen waarop op ironische en symbolische wijze de "huisregels" worden geschreven.

En, ook hier, door verschillende borden samen te voegen, kan je de kenmerken van het huis opsommen.

Advertisement

Om terug te komen op het idee om de vorm en stijl op te laten vallen, zou een laatste idee kunnen zijn het lettertype te associëren met een representatief ontwerp, zoals zonnebloemen in het geval van de afbeelding hierboven.

Welke van deze ideeën zou je willen namaken?

Advertisement