De tent in de woonkamer: gebruik lakens en dekens om welke familieavond ook magisch te maken

door Natasja

19 Januari 2023

De tent in de woonkamer: gebruik lakens en dekens om welke familieavond ook magisch te maken
Advertisement

Iedereen heeft vast wel in huis of in de tuin willen spelen door een tent te bouwen van wat oude lakens of dekens, draden, stokken, wasknijpers en dergelijke. Het is een super creatieve en leuke manier om grote avonturen te bedenken zonder naar een andere plek te hoeven gaan. Dit verlangen verdwijnt vaak naarmate men ouder wordt, wanneer men de magie van het dagelijkse leven een beetje verliest. Maar niets weerhoudt ons ervan dit terug te halen, misschien voor een familieavond met de kinderen of zelfs gewoon om de huiskamer die we zo goed kennen op een andere manier te ervaren, en een film te kijken, naar muziek te luisteren, een boek te lezen... Kortom, doe wat je wilt, alleen of in gezelschap, om de gebruikelijke ruimte te veranderen met weinig, gewoon voor een korte periode.

Hieronder vind je wat nuttige inspiratie.

Advertisement

Het hoeft niet per se iets spartaans te zijn, vooral als de volwassenen echt willen genieten van deze ervaring: je moet dus iets vinden dat het laken voldoende optilt om als dak te dienen, en dan de stof uitrekken tot hij op een of andere manier op andere voorwerpen rond de omtrek stopt. Bezems, stokken, een microfoonstandaard! Wees creatief om het eerste voorwerp te vinden, en trek dan meubels dichterbij en gebruik alles om de tent aan de zijkanten tegen te houden.

Advertisement

De tent kan aan één kant verhoogd zijn, een conische vorm hebben, of een vierkante vorm. Je kunt duizend ideeën en voorbeelden vinden. En als je geen stok of iets dergelijks hebt, kun je een draad of touw spannen zoals die gebruikt worden om op te hangen.

Soms is er een idee dat zich ook leent om permanent of bijna permanent te worden, zoals bijvoorbeeld een apart speelhoekje voor de kinderen te maken.

Tapijten, matrassen, veel kussens: het belangrijkste is dat je het in de tent comfortabel hebt. Het idee is om de buitenwereld even te vergeten, en dat kan alleen als die nieuw geconstrueerde microkosmos gezellig is.

Van pyjamafeestjes tot verschillende avonden voor volwassenen: een tent in de woonkamer kan het huis echt magisch maken.

Advertisement

Bij het raam, of met lichtsnoeren, of een paar lampen die voor de gelegenheid daar zijn geplaatst. Je kunt tenten maken waar je nooit meer uit wilt komen.

Eten, computers, drinken: stel je een weekend pure ontspanning voor met je favoriete films en tv-series die je in deze tent kunt zien.

Advertisement

En als je veel kussens en kleurrijke lakens hebt, en niet te vergeten het tapijt, kan je geïmproviseerde tent alle charme van het Oosten hebben.

Als het koud is, zijn ook de warmste dekbedden en kussens prima!

Zou je het leuk vinden om je een tijdje te verstoppen voor de wereld in zo'n tent?

Advertisement