IKEA hacks: Bevalt je schoenenkast je niet? Maak een nieuwe met DIY!

door Natasja

21 Januari 2023

IKEA hacks: Bevalt je schoenenkast je niet? Maak een nieuwe met DIY!
Advertisement

Heb je veel schoenen en weet je niet meer hoe je ze moet opbergen? Ben je al een hele tijd op zoek naar een schoenenkast dat bij je past, maar tevergeefs? Of misschien weet je niet waar je een schoenenkast zou kunnen plaatsen? Er is een oplossing voor je probleem: maak je eigen schoenenkast op maat! De ideale plaats voor dit meubel is de hal, zodat je je schoenen bij de voordeur kunt opbergen en niet met vuile zolen op de vloer loopt. Met een beetje aandacht kan zelfs de meest anonieme en onbeduidende schoenenkast een uniek en hoogst origineel meubelstuk worden. Het lijkt een heel moeilijke taak, maar met een paar kleine trucjes en veel goede wil kun je een ad hoc schoenenrek maken van een eenvoudig IKEA-meubel.

Laten we samen ontdekken hoe je op een voordelige manier een DIY schoenenkast maakt.  

via @shaynaalnwick/TikTok

Advertisement
@shaynaalnwick/TikTok

@shaynaalnwick/TikTok

De Tiktokker @shaynaalnwick https://www.tiktok.com/@shaynaalnwick toont ons in een van haar video's het proces waarmee ze een perfecte schoenenkast voor de hal heeft gemaakt van 3 eenvoudige Bissa schoenenkasten die ze bij IKEA heeft gekocht. Je hebt de volgende materialen nodig om het te maken:

  • 3 Bissa schoenenkasten van IKEA
  • MDF-paneel voor het frame
  • houten paneel voor de plank
  • gekleurde acrylverf
  • handgrepen
  • houtlijm
  • schuurpapier
  • schroeven
  • was
  • spiegel

Je kunt kiezen of je de panelen van het frame en de planken zelf uitsnijdt of dat je ze al voorgesneden koopt. Je kunt ook vrij beslissen over de kleur en de handgrepen die het best bij de meubels passen en of de spiegel nodig is of dat je hem kunt vervangen door een schilderij of planken.

Advertisement
@shaynaalnwick/TikTok

@shaynaalnwick/TikTok

Het eerste wat je moet doen om de perfecte schoenenkast te bouwen is de drie Bissa schoenenkasten in elkaar zetten en aan elkaar bevestigen zodat ze één geheel vormen. Monteer vervolgens de stelking door de voorgesneden panelen in elkaar te zetten of zelf te snijden en bevestig deze aan de schoenenkasten, monteer vervolgens ook het bovenste blad.

Het hoofdframe van de schoenenkast is klaar, het is tijd voor de afwerking, te beginnen met het schuren van de ruwe houten oppervlakken met schuurpapier.

@shaynaalnwick/TikTok

@shaynaalnwick/TikTok

Verf de schoenenkast in een kleur naar keuze en monteer de handgrepen op elke deur. Als alles droog is, hoef je alleen nog maar de vakken met schoenen te vullen en de spiegel aan de muur boven de schoenenkast te bevestigen.

@shaynaalnwick/TikTok

@shaynaalnwick/TikTok

Zoals je ziet is het resultaat werkelijk verbluffend: de drie Bissa schoenenkasten zijn nu werkelijk onherkenbaar en de schoenenkast heeft een unieke en originele stijl! Bekijk de volledige video https://www.tiktok.com/@shaynaalnwick/video/7143689680142339334?is_from_webapp=v1&item_id=7143689680142339334 voor de tutorial van deze prachtige transformatie en haast je om ook de schoenenkasten te kopen.

Laat je creativiteit de vrije loop, er zijn heel veel projecten die je kunt maken!

Advertisement