Palletpassie: 10 prachtige inrichtingsideeën om na te maken

door Natasja

07 Januari 2023

Palletpassie: 10 prachtige inrichtingsideeën om na te maken
Advertisement

De pallet is een van de meest gebruikte herbruikbare materialen, omdat het het meest veelzijdig is, door elke zichzelf respecterende doe-het-zelver. De vorm, consistentie en gemakkelijke verkrijgbaarheid zonder kosten maken het een perfecte bondgenoot voor allerlei soorten creatieve recycling.

Het gebied waar het voornamelijk wordt gebruikt is de woninginrichting. Je kunt er van alles mee maken en voor elke ruimte in huis en het leent zich om te worden aangepast aan heel verschillende inrichtingsstijlen.

Daarom hebben we een rijtje ideeën en creatieve ideeën opgesteld waaruit je inspiratie kunt halen om je huis op een goedkope en ecologische manier in te richten en te decoreren. Lees verder en sta versteld.

Advertisement

Voor een salontafel ergens tussen rustiek en shabby chic in, is een wit geschilderde pallet zeker een ideale oplossing.

Advertisement

Ook hier met een laagje witte verf kun je de pallet omtoveren tot een prachtig wandmeubel om een gang of woonkamer te verfraaien en waarop je je favoriete voorwerpen kunt plaatsen.

Voor een mooie verticale tuin hang je pallets aan de muur en bevestig je er fruitkratten aan als plantenhouders. Op de veranda kan dit idee ongelooflijk origineel zijn.

Het palletbed wordt een must onder inrichtingexperts en doe-het-zelvers. Het uiteindelijke effect is zeer schilderachtig en kan in verschillende stijlen worden gemaakt.

En voor een opvallende mokhouder schilder een stuk pallet om aan de muur te hangen in je favoriete kleuren, versier het naar wens en voeg haken toe waar je de mokken en kopjes aan kunt hangen. De keuken krijgt een charmante uitstraling.

Advertisement

Wat vind je van tuinhekken en veranda's van pallets? Ze kunnen zelfs spectaculaire plantenbakken worden.

Met vierkanten van pallets kun je zelfs denken aan het bouwen van een trap. Het lijkt misschien een bizar idee, maar vooral voor rustieke omgevingen zoals grotten of kelders kan het een winnend idee blijken te zijn.

Advertisement

Een televisiekast van pallets ziet er ongewoon en origineel uit, maar ook zeer opvallend.

Het flessenrek aan de muur voor een gezellige barhoek is een ander bijzonder en geraffineerd idee.

Advertisement

En waarom maak je er geen plafondlamp van? Het resultaat kan verrassend zijn!

Heb je niet al zin om minstens één van deze ideeën na te maken?

Advertisement