Verwijder onaangename geuren uit kledingkasten met een eenvoudige truc

door Natasja

25 December 2022

Verwijder onaangename geuren uit kledingkasten met een eenvoudige truc
Advertisement

Je kunt eenvoudigweg niet zonder gesloten kasten en laden waarin je kleding, huishoudlinnen en misschien zelfs accessoires die onmisbaar zijn in de kledingkasten kunt opbergen. Ook al vind je het prettig om een paar open kasten te hebben waar je alles wat je het meest gebruikt binnen handbereik kunt houden, de rest van de kleding en het huishoudtextiel en de dekens moeten goed beschermd blijven tegen stof en alles wat de materialen kan beschadigen. Het komt echter voor dat er in kledingkasten een onaangename, "muffe" geur ontstaat.

Om dit tegen te gaan kan je, naast het regelmatig luchten van deze ruimten, je toevlucht nemen tot enkele huishoudelijke middelen zoals hieronder aangegeven.

Advertisement
Andrea S./Amazon, Creativo

Andrea S./Amazon, Creativo

Als je een kastcompartiment of ook enkele laden langdurig moet ontgeuren, kun je een eenvoudige truc toepassen:

  • Plakviltjes, zoals je die onder stoelen en tafels legt om geluiden te dempen en de vloer niet te beschadigen;
  • Essentiële olie naar smaak.

Je zult al begrepen hebben hoe het werkt: je hoeft slechts een paar druppels etherische olie op de plakviltjes te gieten en ze vervolgens op de binnenwanden van het meubel te plakken. Geef de voorkeur aan essentiële olie die ook schimmelwerend is, zoals teatree, of die motten en insecten beter op afstand houden, zoals ceder. Ook uitstekend zijn eucalyptus, lavendel en citroen.

Als je echter thuis restjes vilt of wolvilt hebt, kun je kleine restjes maken die je op dezelfde manier kunt gebruiken, door ze met een beetje plakgum (die ook wordt gebruikt om posters en dergelijke te bevestigen) op de binnenmuren te bevestigen.

Let in ieder geval altijd op wat de oorzaak van de onaangename geur is, vaak is het vocht, en als je je realiseert dat dit bij jou het geval is, identificeer dan de bron, en pas remedies toe die in staat zijn het vocht, en daarmee de onaangename geur, te absorberen. In die zin kun je kopjes of zakjes baking soda gebruiken, of grof zout, misschien ook geparfumeerd met de zojuist genoemde essentiële oliën. Je kunt ook potpourri maken met kruiden en gedroogde bladeren van aromatische planten, altijd verrijkt met een beetje essentiële olie. In ieder geval moet je bij het gebruik van deze middelen één of twee keer per maand controleren of je ze moet vervangen door nieuwe ingrediënten.

Welke methode verkies jij om de kasten te ontgeuren?

Advertisement