Je huis met touw versieren: 11 ideeën om je huis een rustiek tintje te geven met DIY

door Natasja

06 Januari 2023

Je huis met touw versieren: 11 ideeën om je huis een rustiek tintje te geven met DIY
Advertisement

Een stuk touw lijkt een zeer bescheiden voorwerp dat misschien wordt geassocieerd met handwerk, maar met het juiste idee kan het een fantastisch inrichtingselement worden. De maritieme ontwerpstijl als inspiratie nemend (coastal, navy en alle soortgelijke tinten) kan je in feite een rustiek tintje geven met een eigen stijl door gebruik te maken van touwen van verschillende afmetingen, kleuren en afwerking.

Van het grofste tot het zachtste touw, van het dunste tot het dikste touw: er zijn ideeën om de kenmerken van elk type touw te benutten, afhankelijk van het object dat je wilt maken. Laat je inspireren door onderstaande ideeën.

Advertisement

De stevigere zijn perfect voor het 'zware' werk, zoals het uittrekken van laden: zo kunnen het vele verschillende soorten gepersonaliseerde handgrepen worden.

Advertisement

En door ze stevig op het hout te bevestigen, zijn ze bovendien een ander, goedkoop en origineel idee voor deurklinken!

Heb je een oude spiegel, dan kan touw hem weer tot leven brengen, ongeacht de vorm van het glas. Je kunt één of twee slagen gebruiken voor een lijst met dik touw, en iets meer als je dunnere touwen gebruikt.

Er zijn ook veel ideeën voor het weven van rustieke tapijten, perfect voor elke hoek van het huis, van de keuken tot de badkamer.

En waarom geen mooi touw gebruiken om gordijnen aan stokken te hangen, in plaats van de gebruikelijke haken?

Advertisement

Er zijn ook mensen die de dikkere en zwaardere touwen gebruiken om allerlei soorten deurstoppers te maken: bolvormig, gevlochten als grote knopen en meer!

Als je de maritieme stijl verkiest, kun je touwen gebruiken om een DIY alternatief te creëren voor aan de muur gemonteerde handdoekrekken en toiletrolhouders in de badkamer.

Advertisement

Heb je een beschadigde vaas? Bekleed hem met touw en hij zal zo goed als nieuw zijn, klaar om te gebruiken als houder, hoe je maar wilt.

Een ander handig en gemakkelijk idee: gebruik touwen om de gordijnen aan de zijkanten van het raam vast te binden.

Advertisement

Een beetje lijm of draad, en het oprollen van het touw om onderzetters te maken is kinderspel.

Een dik touw dat doet denken aan touwen die worden gebruikt om schepen aan te meren is prachtig voor DIY hanglampen.

Zou je ook je huis met inrichtingselementen van touw willen inrichten?

Advertisement