Badkamerplanken: briljante DIY-ideeën om stijlvol te reorganiseren

door Natasja

10 December 2022

Badkamerplanken: briljante DIY-ideeën om stijlvol te reorganiseren
Advertisement

De badkamer is meestal de ruimte waar je al je lichaamsverzorgingsproducten bewaart en er vaak heb je zoveel dat je het moeilijk vindt om alles netjes te houden. Als je een te rommelige aanblik wil voorkomen, zijn er veel manieren om de ruimte te beheren en gebruik te maken van die delen van de badkamer die gewoonlijk het meest ongebruikt blijven. En onder de mogelijkheden zijn er ook veel ideeën die gemakkelijk met DIY kunnen worden gerealiseerd. 

Wij tonen je hieronder enkele werkelijk briljante ideeën om de badkamer op een creatieve manier te reorganiseren en ruimte te vinden voor alles wat je nodig hebt.

1. Houten rekje voor de wastafel

Om de producten die je dagelijks gebruikt binnen handbereik te houden, kun je een praktische houten rekje maken dat je boven de wastafel hangt. Verdeeld in praktische vakken, zal het je helpen al je spullen op hun plaats te houden.

Advertisement

2. Planken naast de wastafel

Heb je ook een lege ruimte tussen de wastafel en de muur? Je kunt er doeltreffend gebruik van maken met zeer eenvoudige houten planken, die je op de perfecte maat kunt zagen.

3. Boven het toilet

Touw en houten planken zijn de samenstellende elementen van dit rek, waarmee je planken boven het toilet kunt maken.

4. Rolhouder

Heb je wel eens gedacht aan een toiletrolhouder waar je spullen in kan doen? Vast niet, maar als je erover nadenkt, is het echt handig! Je kunt het ook heel gemakkelijk maken en de vorm geven die je wilt. 

5. Lade

Ook een oude lade kan worden omgetoverd tot een handige plank. Of ze nu worden gebruikt als rolhouder of als eenvoudig rekje, ze zijn heel gemakkelijk te recyclen!

Advertisement

6. Pallet

Veelzijdige pallets komen ook van pas in de badkamer. Je kunt ze bijvoorbeeld hergebruiken als een praktische plank voor de badkuip, zodat je de badspullen niet meer boven de rand hoeft neer te zetten. En je handdoeken heb je altijd bij de hand!

7. Fruitkisten

Ook oude houten fruitkisten kunnen worden hergebruikt als praktische rekken. Gebruik ze zoals ze zijn of verf ze in de kleur van je keuze en zie hoe mooi de badkamer eruit zal zien!

Advertisement

8. Buizen

Heb je net de oude buizen vervangen? Gooi ze niet weg: je kunt ze hergebruiken om er mooie en praktische badkamerplanken van te maken.

9. Houten ladder

Als je een oude houten ladder hebt die je wilt vervangen door een nieuwe, kun je hem een nieuw leven geven door hem te gebruiken als rek. Of je hem nu zo laat of uitgerust met brede planken of manden, je kunt hem onafgewerkt laten voor een meer rustieke en onverzorgde look, of hem opschuren en opnieuw verven in de kleur van je keuze. 

Advertisement

10. Manden

Oude metalen of rieten manden kunnen prachtige rekjes worden, zo aan de muur of aan een rail gehangen. Je kunt ook prachtige manden maken door een kartonnen doos in touw te wikkelen. 

Nu is het moment om in huis of in de garage op zoek te gaan naar wat afgedankte materialen: klaar om de gereedschapskist te openen?

Advertisement