8 interessante ontwerpoplossingen om de ruimte in kleine keukens te optimaliseren

door Natasja

10 December 2022

8 interessante ontwerpoplossingen om de ruimte in kleine keukens te optimaliseren
Advertisement

Wie zegt dat een kleine keuken niet toch comfortabel en gezellig kan zijn? De keuken is de ruimte waar je het grootste deel van je dagen doorbrengt, van het ontbijt bij het opstaan tot de bereiding van kruidenthee 's avonds voor het slapen gaan. Daarom besteed je altijd veel aandacht aan de organisatie ervan en probeer je hem zo comfortabel, gezellig en functioneel mogelijk te maken. Helaas heb je vaak niet zoveel ruimte als je zou willen voor je culinaire experimenten, maar je kunt de ruimte die je hebt wel optimaliseren, zodat je toch nog plezierige uren aan het fornuis kunt doorbrengen. 

Dus wat moet je doen als de keuken klein is? Hier zijn een paar tips die zeker zullen helpen om de omgeving comfortabeler te maken.

Advertisement

1. Hoekkeuken

Gebruik maken van alle beschikbare muren bij een hoekkeuken is altijd een goed idee om aanrechtbladen en wandkasten te benutten voor het opbergen van hulpmiddelen en benodigdheden.

Advertisement

2. Kookeiland

Het keukeneiland is altijd een goed idee om de ruimte die de tafel inneemt te sparen, vooral wanneer de keuken een open ruimte is met de woonkamer: zo kun je de twee ruimtes verdelen en heb je tegelijkertijd meer aanrechten.

3. Plank

Wat dacht je van een tafel die zich vermomt als plank? Wij zijn er zeker van dat jonge mensen het erg mooi vinden, het geeft de kamer een meer dynamische en stedelijke uitstraling.

4. Uitgeruste wand

Win ruimte met planken, haken, rails en hangmanden aan de wanden, ook die welke gewoonlijk leeg blijven.

5. Uitschuifbare planken

Wat dacht je van een handige uitschuifbare plank? Het ziet eruit als een normale kastdeur, maar door aan de hendel te trekken komt er een handige toonbank tevoorschijn!

Advertisement

6. Uitklapbare tafel

Een wandtafel die alleen geopend kan worden als het etenstijd is, is de ideale oplossing als je de ruimte wilt hebben om vrij te bewegen zonder de maaltijden in de keuken op te geven.

7. Meubel of tafel?

Een uitklapbare tafelkast kan ook een fantastische oplossing zijn: in sommige modellen kun je zelfs de stoelen opbergen, om zo min mogelijk ruimte in te nemen!

Advertisement

8. Laden

Hoe wat denk je van het vervangen van de gebruikelijke planken door praktische laden? Je wint veel ruimte in de meubels en je hebt eindelijk ook een voorraadkast!

En hoe heb jij jouw kleine keuken geoptimaliseerd?

Advertisement