6 middelen en accessoires voor een perfect huis

door Natasja

07 December 2022

6 middelen en accessoires voor een perfect huis
Advertisement

Schoonmaken, opruimen, inrichten om het uiterlijk van een kamer een beetje te veranderen: dit zijn allemaal activiteiten die we met meer of minder frequentie uitvoeren, afhankelijk van het geval, maar altijd met het uiteindelijke doel om je huis aangenamer te maken om in te wonen en gastvrij voor alle mensen die je komen bezoeken. Het gaat er dus niet alleen om een goede indruk op anderen te maken, maar ook om een leefruimte te creëren die echt aangenaam en misschien zelfs efficiënt georganiseerd is.

Het is dus altijd handig om het juiste accessoire of de juiste schoonmaakhulpmiddelen te hebben voor verschillende situaties. Dus hier zijn een paar middelen of accessoires die misschien geschikt zijn voor jou, waarvan je misschien niet wist dat je ze nodig zou kunnen hebben.

Advertisement
Amazon

Amazon

Als je veel meubels en houten oppervlakken hebt, kun je zeker wat DIY producten maken om ze te verzorgen, maar er komt altijd een moment dat je, tenminste af en toe, je toevlucht moet nemen tot een was of olie speciaal voor hout, die het kan voeden en laten glanzen zodat het echt weer als nieuw glimt. Wanneer je vindt dat sommige tafels, deuren, keukenkastjes of een ander meubelstuk er dof uitzien ondanks dat ze ongetwijfeld schoon zijn, pak dan het glansmiddel voor hout en laat alles weer glanzen.

Advertisement

Zin om een kamer op te fleuren maar geen zin om opnieuw te schilderen of te behangen? Overweeg het gebruik van speciaal voor muren ontworpen stickers: ze kunnen het gewone uiterlijk van elke kamer veranderen, van de slaapkamer tot de badkamer. Ze kosten weinig, zijn gemakkelijk aan te brengen en wanneer ze je vervelen, of wanneer je van woning verandert, kun je ze moeiteloos verwijderen.

Amazon

Amazon

Wie dieren in huis heeft, weet dat je vaak te maken krijgt met ongewenste vlekken op textiel, tapijt en bekleding. Snel handelen is essentieel, maar wat kun je doen als het gaat om voorwerpen die niet in de wasmachine kunnen? Op dat moment is het een goed idee om een specifiek product klaar te hebben staan, een product dat speciaal is ontworpen om vlekken te verwijderen en de onaangename geuren van de aandenkens van onze harige vrienden te neutraliseren.

Amazon

Amazon

Voor huizen met veel tapijt of vloerbedekking of banken en fauteuils met niet-verwijderbare bekleding is het het overwegen waard om apparaten aan te schaffen die speciaal zijn ontworpen voor het reinigen van deze oppervlakken. Ze kunnen zelfs tientallen jaren oud vuil verwijderen en werken ook op autostoelen.

Amazon

Amazon

Is de keuken klein of zit hij al vol met haken en rails, maar kun je nog steeds geen plek vinden voor de rol absorberend papier, of een andere keukenrol? Er bestaan zelfklevende armsteunen: je hoeft geen gaten te boren in muren en kasten, en ze zijn sterk genoeg om het gewicht van die rollen te dragen. Ze kunnen aan de muur worden geplakt, aan de zijkanten van de kasten of zelfs eronder, zodat het keukenpapier precies boven het aanrecht hangt!

Advertisement
Amazon

Amazon

Voor alle tochtige deuren en ramen kun je overwegen zelfklevende pakkingen per meter te kopen: die isoleren niet alleen thermisch beter, maar helpen ook veel bij de geluidsisolatie, en soms is ook dat echt belangrijk om in alle rust in je huis te verblijven.

Zitten er accessoires of middelen tussen die je zelf hebt gemaakt en nuttig vond?

Advertisement