Kantoor aan huis? Houd het netjes en efficiënt met de juiste meubeloplossingen

door Natasja

02 December 2022

Kantoor aan huis? Houd het netjes en efficiënt met de juiste meubeloplossingen
Advertisement

Een hoekje, of beter nog een hele kamer, inrichten als thuiskantoor is een gemak dat voor iedereen bijna onmisbaar is geworden: om te studeren, om op thuis te werken of zelfs gewoon om een plek te hebben voor de duizenden taken, waaronder die van huishoudelijk beheer, die door computers en andere nuttige apparaten worden uitgevoerd. We zijn dus allemaal op zoek naar de ideale plek om deze ruimte in te richten, zodat deze comfortabel is en ons in staat stelt een hoge productiviteit te handhaven en elke taak rustig en geconcentreerd uit te voeren.

We hebben dus een goed georganiseerde ruimte nodig, waar alles bij de hand is en netjes is. Afhankelijk van het soort kamer of ruimte dat moet worden ingericht, kan je gebruik maken van verschillende oplossingen, zoals de onderstaande.

Open meubels, maar georganiseerd met manden en dozen om orde te scheppen: minder visuele rommel en gemakkelijker om alles te catalogiseren.

Advertisement

Als er niet genoeg meubels zijn, is het handig om van een trolley een kantoorkast te maken: met wielen kun je hem opzij zetten als hij niet nodig is en de rest van de tijd staat hij dichtbij.

Als er te veel boeken en accessoires op het bureau staan, houd ze opgeruimd met behulp van manden. De metalen zijn licht en handig, en maken het gemakkelijk om te zien wat erin zit.

Mappen en documenthouders bevestigd aan de muur: een idee om te benutten als er weinig kasten en laden zijn.

Een perfect georganiseerde hoek van de kamer met een bureau, planken en een kast erachter.

Advertisement

En als er een ingebouwde kast in die kamer zou zijn, zou ook die ingericht kunnen worden voor alle kantoorbenodigdheden.

Een ander populair middel om muren te benutten om orde te houden: het geperforeerde paneel, waarmee duizend verschillende opstellingen mogelijk zijn.

Advertisement

Geen laden onder het bureaublad, of wil je geen elektrische kabels in de weg hebben? Gebruik hangende manden onder het bureau.

Een lange L-vormige houten plank loopt dwars door de hoek van de kamer, ondersteund door een soort ladekasten. Veel ruimte in kamers die niet noodzakelijkerwijs erg groot zijn.

Advertisement

Stel je je een vierkant op de muur voor, verdeeld in een prikbord, schoolbord, documenthouder: je kunt het zelf samenstellen en het zal compact en efficiënt zijn.

En als je de zijkant van een meubelstuk naast het bureau hebt, misschien een kast, zou je dat ook kunnen gebruiken om er een organizer aan te hangen.

Advertisement

Vergeet nooit de enorme hulp die ladeverdelers bieden: alles kan je heel snel vinden!

Wat zijn jouw favoriete oplossingen om het thuiskantoor op te ruimen?

Advertisement