10 geweldige ideeën voor het inrichten van de woonkamer met stijlvolle planken en rekjes

door Natasja

11 November 2022

10 geweldige ideeën voor het inrichten van de woonkamer met stijlvolle planken en rekjes
Advertisement

Banken, fauteuils, een tafel en misschien een mediameubel met o.a. televisie en geluidsinstallatie. Voor velen van ons behoren deze elementen tot de essentiële elementen van een woonkamer waar je je alleen of in gezelschap kunt ontspannen, maar er is altijd iets anders dat niet mag ontbreken: diverse soorten planken, rekken of schappen, die niet alleen ruimte scheppen voor het opbergen van voorwerpen van uiteenlopende aard, maar ook de kamer smaakvol en bijpassend decoreren.

Dus als je een lege muur moet opvullen of ruimte moet vinden voor wat extra opbergruimte, kun je je uitleven met verschillende opties, waarvan we er hieronder enkele laten zien.

Advertisement

Tegen de muur leunende ladders: het begon met echte ladders, zelfs zeer rustieke, en ging vervolgens de wereld van het meubilair beïnvloeden, dat nu veel meubels ziet met essentiële, strakke lijnen die het idee van de tegen de muur leunende ladder op veel verschillende manieren aanpassen.

Advertisement

Een ander soort rekken, geschikt voor moderne kamers, die het decor niet verzwaren, zijn alle planken van ondiep hout. Ze zijn strak, kunnen ook vormen hebben die niet helemaal symmetrisch zijn en er kunnen ook planten op geplaatst worden om het geheel te verzachten.

Ook hangplanken blijven fascinerend en populair, vooral als ze nissen in het metselwerk opvullen. Veel planken zijn ook zeer breed, om de muur te versieren met welke voorwerpen je er ook op plaatst.

En over nissen in metselwerk gesproken, er zijn mensen die ze achteraf maken, met behulp van gipsplaten tegenwanden.

Maar je kunt ook het idee van nissen in de muur nabootsen door ze met hout te maken.

Advertisement

Vergeet nooit de hoeken van de woonkamer: een paar speciaal geplaatste planken kunnen plaats creëren voor boeken, planten en nog veel meer.

En als het gaat om modellen voor deze hoekplanken, heb je keuze te over.

Advertisement

Wat dacht je van moderne kastjes die van bovenaf hangen, verankerd aan het plafond in plaats van op de vloer te rusten?

Met aan de muur bevestigde houten planken kunnen echte ontwerpen worden gemaakt voor unieke boekenkasten.

Advertisement

En met hout kun je je helemaal uitleven en zelfs kiezen voor driedimensionale geometrische vormen die uit de muren lijken te springen.

Welk type planken vind jij het mooist?

Advertisement