Meer geld uitgeven om minder geld uit te geven: 5 artikelen die het waard zijn om in te investeren

door Natasja

04 November 2022

Meer geld uitgeven om minder geld uit te geven: 5 artikelen die het waard zijn om in te investeren
Advertisement

Geld kunnen besparen op aankopen is zeker iets wat iedereen graag wil, en het is altijd nuttig om een hele reeks trucs toe te passen die je helpen intelligent en efficiënt aankopen te doen, om verspilling of onnodige uitgaven te voorkomen. Maar om te voorkomen dat je te snel naar je portemonnee moet grijpen, moet je soms een extra preventieve inspanning doen, namelijk investeren in artikelen van een hogere categorie en kwaliteit, die langer meegaan en soms zelfs beter in staat blijken je gezondheid, of zelfs die van je huisdieren, te beschermen.

Hieronder staan 5 artikelen waarvan we aanbevelen een kleine investering te doen om zorgen, uitgaven en problemen in de toekomst te voorkomen.

Koffers

Koffers

seaboy8/Reddit

Het lijdt geen twijfel dat de kostbaarste koffers voor de meeste mensen onbetaalbaar zijn, maar ook genoegen nemen met de goedkoopste tegen spotprijzen is geen toekomstgerichte keuze. We weten allemaal hoe slordig er mee wordt omgegaan tijdens reizen, vooral per vliegtuig, en het is niet ongewoon om ze aan te treffen met gebroken onderdelen. De goedkope koffers zullen dit heel snel, soms te snel, meemaken. Ze zijn dus prima voor reizen waarbij we je ze zelf verplaatst, met de auto, met de trein, maar voor lange reizen waarbij ze in een of ander ruim worden gepropt, is de kans groot dat je bij aankomst op je bestemming voor een onaangename verrassing komt te staan.

Advertisement

Waterzuiveraars of -filters

Waterzuiveraars of -filters

Creativo

Het komt tegenwoordig zelden voor dat stromend water in huizen nog echt drinkbaar is: het gebeurt in zeer weinig stedelijke gebieden, en gemakkelijker naarmate men zich van de grote steden verwijdert. Maar er is altijd het probleem van oude leidingen, of kalk in het water. En met water kook je, was je jezelf, doe je de was doen en maak je het huis schoon. Het is beter om ervoor te zorgen dat het zo schoon en gezond mogelijk is.

Huisdierenvoer

Huisdierenvoer

publicdomainpictures.net

Je hoeft maar snel onderzoek te doen om te ontdekken dat de wereld van het huisdierenvoer ongemakkelijke waarheden verbergt. Betrouwbare producten zijn schaars en duur, maar ze helpen wel om hoge dierenartsrekeningen te voorkomen. En het beste alternatief, als compromis, is om zelf voedsel voor je huisdieren te bereiden, altijd volgens de instructies van een vertrouwde dierenarts.

Pannen

Pannen

vacuous_comment/Reddit

Een kookpan of koekenpan van kwaliteit gaat niet alleen lang mee, maar geeft ook geen schadelijke stoffen af aan het voedsel dat erin wordt gekookt of gebakken en verandert de smaak niet. Ook hier is het goed om een beetje onderzoek te doen naar producten die niet van lage kwaliteit zijn.

Schoenen, kleding en sportuitrusting

Schoenen, kleding en sportuitrusting

Creativo

Een paar schoenen dat is aangepast aan het soort weg dat men moet afleggen, kan het verschil maken, en niet alleen wat betreft comfort en prestaties: het is echt een kwestie van veiligheid (zoveel mogelijk voorkomen dat men uitglijdt bijvoorbeeld) en gezondheid (de gevolgen voor de botten, met name de wervelkolom, zijn belangrijk). En hetzelfde geldt voor elk kledingstuk of uitrusting waarmee je sport.

Op welke artikelen wil jij niet besparen?

Advertisement