Mop voor de muur: ontdek de meest praktische manier om hem te gebruiken met deze trucs die zeer populair zijn op TikTok

door Natasja

16 Oktober 2022

Mop voor de muur: ontdek de meest praktische manier om hem te gebruiken met deze trucs die zeer populair zijn op TikTok
Advertisement

De muren van het huis en alle andere verticale oppervlakken, zoals deuren, worden ook vaak vuil en moeten worden schoongemaakt. Maar soms vraag je je af hoe dat moet, omdat het helemaal geen eenvoudige of gemakkelijke taak lijkt. Sinds enige tijd horen we veel over een mop voor muren die zeer praktisch is en zich perfect aanpast aan alle soorten oppervlakken, betegeld of niet. Het is een platte mop waaraan een zachte, wasbare en herbruikbare doek is bevestigd.

Azure MacCannell, die via haar profiel @livecomposed tips geeft voor het schoonmaken en organiseren van het huishouden, toont het gebruik ervan in een TikTok-video die viraal is gegaan. Met name via een één video maakt de creator, op aanraden van het eigen merk van de mopfabrikant, bekend dat het op twee manieren kan worden gebruikt.

via @livecomposed/TikTok

Advertisement
@livecomposed/TikTok

@livecomposed/TikTok

In de video in kwestie laat Azure MacCannell beide manieren van schoonmaken zien, waarbij ze het over een eerdere video heeft, die blijkbaar viraal is gegaan, en beweert dat de fabrikant van de mop heeft ingegrepen om te verduidelijken dat dit de verkeerde manier was om de mop te gebruiken.

  • De eerste gebruiksvariant is de klassieke, waarbij de mop in een oplossing van water en een speciaal schoonmaakmiddel wordt gedrenkt. Vervolgens wordt het uitgewrongen en op muren, betegelde muren en elk ander afwasbaar oppervlak gehaald.
  • Bij de tweede variant daarentegen wordt er een speciale spray op gespoten die het vuil in een seconde kan verwijderen. In de video wordt een spray rechtstreeks op de mop gespoten waarmee een deur wordt bespoten waar zelfs op geschreven is. Onmiddellijk daarna, met slechts enkele vegen, wordt het oppervlak van de deur weer wit. Het valt nog te bezien of de verklaring ligt in de synergetische werking van de mop en het product. Het resultaat is in ieder geval verbluffend.

Om beter te begrijpen hoe de muurmop werkt (ervan uitgaande dat je hem nog niet hebt gebruikt) en om een idee te krijgen van de werkelijke doeltreffendheid van elk van de twee toepassingen, kun je de video https://www.tiktok.com/@livecomposed/video/7006728991067491589 op bovengenoemd account bekijken en beide methoden thuis uitproberen. Neem de tijd om elk van de twee oplossingen uit te proberen.

Daarna kun je met een gerust hart zeggen tot welk team je behoort. Dompelen of spuiten?

Advertisement