De kunst van het improviseren: 10 gewone voorwerpen die je op een alternatieve manier kunt gebruiken

door Natasja

07 September 2022

De kunst van het improviseren: 10 gewone voorwerpen die je op een alternatieve manier kunt gebruiken
Advertisement

We zijn eraan gewend voorwerpen te kopen en ze alleen te gebruiken voor het doel waarvoor ze normaal bestemd zijn, maar heb je er wel eens gedacht aan alle alternatieve gebruiksmogelijkheden? Vandaag de dag hebben we alles wat we nodig hebben binnen handbereik, maar het kan gebeuren dat je iets nodig hebt en het zonder moeten stellen. Hier komen allerlei alledaagse voorwerpen je te hulp, die onverwacht bondgenoten worden in de kunst van het improviseren.

Wij hebben 10 voorwerpen en hun mogelijke alternatieve gebruik voor je geselecteerd, laten we ze samen bekijken!

Advertisement

1. Tandpasta voor het schoonmaken

Tandpasta heeft iedereen in huis als een fundamenteel element van de mondhygiëne. Maar wist je dat het ook heel veelzijdig is? In feite kan het worden gebruikt om kalkaanslag van strijkijzers te verwijderen, maar ook om koplampen van auto's schoon te maken, krassen van CD's en ramen te verwijderen, en nevel van ruiten en spiegels te verwijderen.

Advertisement

2. Elastiekjes

Elastiekjes hebben vele gebruiksmogelijkheden: op de vinger gerold kunnen ze als gum worden gebruikt, om doppen helpen ze om ze gemakkelijk los te draaien, om deurklinken helpen ze om ze niet dicht te laten vallen, aan een verfblik kunnen ze worden gebruikt om kwasten af te tappen. Maar ze zijn ook zeer nuttig als dekselbevestiging op potten of als boekenlegger.

3. Vergiet

Als je een oud vergiet hebt dat je niet meer gebruikt, gooi het dan niet weg: het kan creatief worden gerecycled tot een prachtige plafondlamp. Je kunt er ook prachtige hangende plantenbakken van maken.

4. Pannen als plantenbak

Bewaar je oude pannen: ook die kunnen in de niet al te verre toekomst nog van pas komen als plantenbak.

5. Trechterkaarsenhouders

Als je wat sfeer wilt creëren maar geen kaarsenhouder in huis hebt, kun je trechters gebruiken: dat zijn de perfecte vervangers!

Advertisement

6. Deegrollerhanddoekhouders

Het handdoekenrek is stuk en je heeft geen tijd om een nieuwe te kopen? Gebruik een deegroller! Aan de muur hangend of aan een kast, kan je weer je handen drogen zonder naar je handdoek te hoeven zoeken!

7. Nagellakremoversponsje

Voor een praktische en snel te gebruiken nagellakremover: doe een sponsje in een potje en vul het met nagellakremover-oplossing: de lak van je nagels verwijderen wordt kinderspel!

Advertisement

8. Wasknijperkabelhouders

De wasknijpers veranderen in opruim-oplossingen met deze kleine truc! Gebruik ze om er elektrische kabels in te wikkelen, je zult zien dat netjes houden gemakkelijker wordt!

9. Blikopenerlepel

Als je geen blikopener hebt, hoef je je eten toch niet op te geven! Je kunt het vervangen door een lepel! Gemakkelijk, snel en bovenal altijd beschikbaar!

Advertisement

10. Flesopenersleutel

Hoe zit het met flessen met kurken? Ook die kunnen gemakkelijk zonder flesopener worden geopend. Gebruik in plaats daarvan een sleutel: in de kurk steken, draaien en optillen. Zo makkelijk, net als een glas water drinken!

En welke voorwerpen gebruik jij op een alternatieve manier?

Advertisement